Edwin Bouman nieuwe hoofdtrainer DOS’46

  • april 2, 2020

Met ingang van volgend seizoen staat Edwin Bouman aan het roer van de A-selectie van DOS’46. Bouman is momenteel voor het vierde achtereenvolgende seizoen coach bij AW.DTV (zaal: Hoofdklasse, veld: Ereklasse). Tevens heeft DOS’46 de samenwerking met assistent-coach Rick Wessel en DOS’46 2-coach Wilbert Leendertse met een jaar verlengd.

Haralt Lucas, aankomend bestuurslid Topkorfbal: “Na een zorgvuldig proces en uitvoerige gesprekken met Edwin is er van beide kanten een erg goed gevoel. De visie van Edwin sluit aan op de wijze waarop DOS’46 wil spelen, hij heeft zich bewezen op het hoogste niveau en daarbij aangetoond dat hij aan een groep kan bouwen. Na het vertrek van enkele dragende spelers past Edwin daarom goed in het opgestelde profiel en met zijn komst en de samenwerking met Rick en Wilbert kunnen we ons – zodra de maatregelen tegen het coronavirus dit weer toelaten – gezamenlijk richten op het bouwen aan toekomstige successen.”

Lucas vervolgt: “Het is duidelijk dat we met het vertrekken c.q. stoppen van achtereenvolgens Marieke, Harjan, Geertje, Nienke en Jelmer onze ambities moeten bijstellen. Tegelijkertijd is het goed om te kunnen melden dat de rest van de A-selectie intact blijft en dat we ook in U21 (DOS’46 3), de junioren en aspiranten veel talent rond hebben lopen. Iedereen weet dat we een roerige tijd achter de rug hebben en daarom is het extra fijn om weer vooruit te kunnen kijken. Tot slot wil ik namens het bestuur onze dank uitspreken aan Roger Hulzebosch, die na het vertrek van Pascal Zegwaard bereid was om als interim-hoofdcoach te fungeren.”

‘Steentje bijdragen’
Bouman: “Ik ben erg blij bij een mooie club als DOS’46 aan de slag te mogen gaan. Als speler was het altijd lastig om in de Eendracht te spelen – je voelde echt dat DOS’46 met het publiek een negende man had – en ik kijk er enorm naar uit om in die ambiance te mogen gaan werken en mijn steentje bij te dragen aan het bouwen aan de toekomst van DOS’46. Als trainer/coach wil ik het uiterste uit m’n spelers en speelsters halen en we gaan er alles aan doen om dit te laten leiden tot sprankelende wedstrijden en uiteraard de gewenste resultaten.”

Met Bouman als hoofdcoach promoveerde AW.DTV op het veld naar de Ereklasse, waar het zich wist te handhaven en in de zaal bereikten de Amsterdammers in de Hoofdklasse tweemaal de play-offs. Eerder was de inwoner van Bennekom als hoofdcoach actief bij De Meeuwen en KZ/Thermo4U. Verder verzorgde hij trainingen aan de talenten van DVO/Accountor en was hij technisch adviseur bij Spirit en EKCA.

Als speler kwam Bouman zowel in zijn begin- als eindjaren uit voor DVO/Accountor en Oost-Arnhem (landskampioen veld en zaal). Tussendoor, van 1996 tot en met 2006 was hij speler/coach bij het Tsjeschische České Budějovice, waarmee hij meerdere malen landskampioen werd. Vanwege zijn dubbele paspoort mocht Bouman voor het Tsjechische korfbalteam uitkomen en daarmee won hij tweemaal brons op een WK en tweemaal brons op een EK. Als assistent-coach van het nationale team won hij WK-zilver.

Verlenging Wessel en Leendertse
Voor assistent-coach Rick Wessel is het zijn tweede verlenging bij DOS’46, waarmee hij vorig seizoen de veldtitel en dit seizoen de Supercup won. Wilbert Leendertse beleeft momenteel zijn debuutjaar als coach van de Nijeveense reserves, waarmee hij in de inmiddels gestaakte zaalcompetitie de play-offs haalde. Hij kwam na vorig seizoen over van ASVD/PV Systems.

Pasfoto: Marco Spelten – Actiefotografie.nl

Foto boven nieuwsbericht en op sociale media kanalen: Winanda van Zwamen – Korfbalfoto.nl