Nienke Hintzbergen maakt overstap naar PKC/SWKGroep

  • maart 31, 2020

Nienke Hintzbergen vertegenwoordigt volgend seizoen het groenwit van PKC/SWKGroep. Dat heeft ze vanavond bekendgemaakt aan de A-selectie van DOS’46.

Hintzbergen kwam in 2015 over van Rigtersbleek (Enschede), waar ze op haar vijfde begon met korfballen. Bij het net weer naar de Korfbal League gepromoveerde DOS’46 kwam ze in haar eerste zaalseizoen in het eerste, waarmee ze vijf seizoenen op het hoogste niveau speelde. Vorig seizoen won ze met DOS’46 de veldtitel en begin dit seizoen werd de Supercup veroverd. In haar periode in Nijeveen bereikte ze Jong Oranje en met TeamNL Korfbal kwam ze tweemaal uit op de Korfbal Challenge.

‘Ontzettend welkom’
“Vanaf dag één voelde ik mij ontzettend welkom bij DOS’46 en ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze. Het afgelopen jaar heb ik echter gemerkt op zowel sportief als persoonlijk vlak toe te zijn aan een nieuwe uitdaging”, aldus de inwoonster van Meppel.

Hintzbergen, die momenteel haar master Communicatiewetenschap afrondt, vervolgt: “Enkele weken geleden ontving ik een berichtje met de vraag of ik bij PKC/SWKGroep zou willen spelen en toen ben ik serieus na gaan denken over een volgende stap in mijn korfbalcarrière, maar ook over een stap in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb na lang nadenken dan ook besloten deze kans aan te grijpen. Dit was een ontzettend moeilijk besluit, maar voor mij voelt dit op dit moment als de juiste keuze.”

‘Dankbaar’
Hintzbergen was bij DOS’46 leidster van de kampweek, trainde samen met Geertje Hoekstra de Kangoeroes en had zitting in de Communicatie-commissie. Ze besluit: “Ik kijk terug op een hele fijne tijd bij DOS’46 en ben dankbaar voor alles wat de club mij gebracht heeft, van hoogtepunten op sportief gebied tot gezelligheid buiten het veld om. Ik wil iedereen binnen de club, spelers, vrijwilligers, jeugd en supporters, bedanken voor deze geweldige periode. Ik ga iedereen, inclusief de sfeervolle Eendracht, ontzettend missen. Ik hoop nog regelmatig terug te komen!”

DOS’46 bedankt Nienke voor de mooie jaren in het roodzwart en wenst haar, vanuit het ‘korfbaldorp van Europa’, veel succes in de ‘korfbalstad van Europa’.

Foto: Marco Spelten

Foto boven nieuwsbericht: Herry Borrink