Klaver en Visscher verruilen DOS’46 voor Fortuna/Delta Logistiek

  • maart 10, 2020

Marieke Klaver en Harjan Visscher spelen volgend seizoen in het shirt van Fortuna/Delta Logistiek. Dat hebben zij dinsdagavond aan de A-selectie van DOS’46 meegedeeld.

Marieke Klaver speelt sinds de welpen bij DOS’46 en doorliep dus de volledige jeugdopleiding. Met DOS’46 A1 won de Nijeveense een zaaltitel, een veldtitel en werd ze eenmaal tweede in Rotterdam Ahoy. Sinds haar achttiende speelt ze in de A-selectie en in haar debuutjaar maakte ze, onder coach Herman van Gunst, ook haar eerste minuten in DOS’46 1. Sinds die tijd speelt ze in het vlaggenschip of zit ze er dicht tegenaan. In het seizoen 2014-2015 maakte ze deel uit van de selectie, die promoveerde naar de Korfbal League. Afgelopen seizoen won ze met DOS’46 de Nederlandse veldtitel en begin dit seizoen de Supercup.

Klaver, die bij DOS’46 veel jeugdploegjes getraind heeft en ook actief was als leidster van de kampweek en sporttechnisch weekend: “Ik heb bij DOS’46 een mooie en leuke tijd gehad en ik heb hier altijd met veel plezier gekorfbald. Hier na achttien jaar een einde aan laten komen is een moeilijk besluit geweest. Bij Fortuna spelen is een nieuwe uitdaging, want alles om me heen zal anders worden. Ik krijg niet alleen nieuwe medespelers en coaches, maar ook een nieuwe woonplek en als ik afstudeer ook een nieuwe baan. Ik wil iedereen bedanken voor een ontzettend mooie tijd. Ik had nergens anders willen beginnen en me ontwikkelen. Ik zal de Eendracht nog vaak met veel plezier opzoeken.”

‘Warm bad’
Harjan Visscher kwam in 2013 over van het Kampense Wit-Blauw om bij DOS’46 in A1 te komen spelen. Met dat team won hij zowel de Nederlandse titel in de zaal als op het veld. Een jaar later werd de destijds zeventienjarige Visscher door hoofdcoach Daniël Hulzebosch overgeheveld naar de A-selectie. Visscher, die bij DOS’46 een relatie kreeg met Marieke Klaver: “Ik ben in een warm bad terechtgekomen en heb me altijd thuis gevoeld bij DOS’46. Ik heb me hier verder kunnen ontwikkelen en heb mede door DOS’46 alle nationale jeugdselecties doorlopen en het geschopt tot TeamNL Korfbal, waarmee ik zelfs wereldkampioen ben geworden. Ik heb hier veel mooie momenten meegemaakt, van de promotie naar de Korfbal League tot de veldtitel van vorig seizoen. Ik wil alle Dossers bedanken voor de support en zal in de toekomst zeker nog bij DOS’46 te vinden zijn.”

Over zijn overstap naar regerend landskampioen Fortuna/Delta Logistiek zegt Visscher: “Na zes jaar in het eerste van DOS’46 is het nu tijd voor een nieuwe stap: een nieuwe omgeving, maar ook mijn eigen ambitie achterna gaan en dat is de beste worden. Met deze stap wil ik nog meer dan nu mee gaan doen om de prijzen.”

DOS’46 bedankt Harjan en Marieke voor nu alvast voor de mooie jaren in het shirt van onze club en wenst ze voor komend seizoen veel succes bij Fortuna/Delta Logistiek.

 

Foto’s: Marco Spelten