Fortuna/Delta Logistiek – DOS'46 (33-23)

  • maart 5, 2020

DOS’46 verliest in Delft van Fortuna/Delta Logistiek. Het is zowel de hoofdmacht als het reserveteam niet gelukt om de punten mee naar huis te nemen.

Na een onrustige periode binnen de selectie ging de complete selectie van DOS’46 zaterdag naar Delft voor de laatste uitwedstrijd van dit zaalseizoen. De ploeg uit Nijeveen draaide prima in de eerste helft. Het lukte de Nijeveners om tweemaal op voorsprong te komen. Echter waren de heren van Fortuna op schot en was de voorsprong beide keren snel weggepoetst door de thuisploeg. Ruststand: 15-14.

In de tweede helft werd het duidelijk dat Fortuna de sterkere in de strijd was. De ploeg uit Delft vergrootte al snel de voorsprong naar vier punten. Het lukte de Nijeveners niet meer om weerstand te bieden tegen het zuivere schot van de Fortuna-heren en daardoor aan te haken. Eindstand: 33-23.

Scores DOS’46:
Max Malestein 7, Nienke Hintzbergen 3, Jelmer Jonker 3, Fardau de Boer 3, Kim Petersen 2, Leander Zwolle 2, Harjan Visscher, Marieke Klaver, Wiljan Snip.

DOS’46 2 verloor helaas ook in Delft. Fortuna/Delta Logistiek was te sterk. Eindstand: 22-19.

Volgende week zaterdag speelt DOS’46 haar laatste thuiswedstrijd in deze zaalcompetitie. Om 20:00 uur speelt DOS’46 tegen koploper PKC/SWK Groep. Malestein: “We kunnen volgende week nog één keer laten zien wat DOS’46 is en wie we zijn.”

Media:
RTV Drenthe: DOS’46 moet in tweede helft hoofd buigen voor Fortuna 
De Stentor: Compleet DOS’46 gaat onderuit bij Fortuna 
Meppeler Courant: Malaise DOS’46 zet zich voort met grote zeperd bij Fortuna/Delta Logistiek
Korfbal.nl: Recap #17 en videosamenvatting
Wedstrijdverslag Fortuna/Delta Logistiek: Fortuna/Delta Logistiek geplaatst voor play-offs