Tempo – DOS'46 (30-25)

• februari 26, 2020

DOS’46 heeft afgelopen zaterdag helaas niet kunnen winnen uit bij Tempo, in Alphen aan den Rijn werd het 30-25 voor de hekkensluiter.

De Nijeveense formatie die zonder Harjan Visscher en Jelmer Jonker was afgereisd, begon de eerste helft goed. Na een gelijkopgaande beginfase wisten de Nijeveners een voorsprong te nemen. De voorsprong werd tot aan de rust vastgehouden en uitgebouwd, wat resulteerde in een 13-17 ruststand.

De tweede helft gaf echter een heel ander beeld in het scoreverloop. Tempo keerde terug in de wedstrijd en nam vanaf 21-20 zelfs de leiding. Vanaf dit moment was het Tempo dat doorging met scoren en DOS’46 op de pijnbank wist te leggen. In de slotfase wist Tempo het gat te  vergroten, wat resulteerde in een 30-25 einduitslag.

Door de nederlaag is DOS’46 zo goed als zeker uitgeschakeld in de strijd om de play-offs.

Scores DOS’46: Max Malestein 6, Fardau de Boer 4, Nienke Hintzbergen 4, Leander Zwolle 4, Kim Petersen 3, Wiljan Snip 3, Marieke Klaver 1 en Pascal Frieswijk 1.

DOS’46 2 wist zich door een overwinning op Tempo 2  met 19-25 wel te plaatsen voor de play-offs. Door de overwinning is een 4e plaats zeker, waardoor de play-offs een feit zijn.

Kijk hier wat de media over Tempo-DOS’46 wist te melden.

Meppeler Courant: DOS’46 blameert zich weer

RTV Drenthe: DOS’46 ondanks goede eerste helft, toch onderuit tegen Tempo

De Stentor: DOS’46 verliest zonder internationals Jonker en Visscher van Tempo

Korfbal.nl: Recap #16

KV Tempo: Wensen in vervulling