Vertrek Frank Meulenkamp en Pascal Zegwaard, Roger Hulzebosch zaterdag hoofdcoach

  • februari 22, 2020

NIJEVEEN – Afgelopen woensdag heeft Frank Meulenkamp zijn taken als voorzitter van DOS’46 neergelegd. Vanwege een veranderde gezinssituatie had Meulenkamp al eerder kenbaar gemaakt aan het einde van dit seizoen te stoppen, maar na de afgelopen weken een moeizaam proces te hebben doorlopen met betrekking tot de A-selectie heeft hij besloten per direct zijn bestuursfunctie neer te leggen. Dit genoemde proces heeft er ook toe geleid dat Pascal Zegwaard sinds afgelopen dinsdag geen hoofdtrainer meer is van DOS’46. Roger Hulzebosch, oud-assistent-coach en -speler van DOS’46 1, neemt zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen DVO/Accountor de honneurs waar.

Frank Meulenkamp trad in april 2018 aan als voorzitter, nadat hij in februari 2016 als penningmeester plaatsnam in het bestuur. Pascal Zegwaard was bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van DOS’46.

Aanleiding
Naar aanleiding van de evaluaties met spelers en staf en daarmee de vooruitblik op komend seizoen is er binnen de A-selectie een verschil van mening ontstaan en de daaropvolgende gesprekken met de Technische Commissie en het bestuur hebben onvoldoende een oplossende werking gehad. Dit verschil van mening had geen betrekking op het functioneren van Pascal, maar heeft na een uiteindelijk moeizaam proces doorgewerkt binnen de spelersgroep en staf. Uiteindelijk heeft een miscommunicatie binnen het bestuur ertoe geleid dat DOS’46 en Pascal per direct uit elkaar gegaan zijn.

Deze situatie – inclusief het vervroegde vertrek van Frank –  is voor niemand gewenst, maar nu wel even de realiteit. Het bestuur van DOS’46 betreurt het acute vertrek van beide mannen, is ze dankbaar voor wat ze voor de vereniging hebben betekend en werkt aan een toekomstige, duurzame invulling van het voorzitterschap en hoofdtrainerschap. De functie van hoofdcoach wordt zaterdagavond tijdens de wedstrijd tegen DVO/Accountor ingevuld door Roger Hulzebosch. Zodra het bestuur meer duidelijkheid heeft over de toekomstige invulling van deze functies, zal het dit naar buiten brengen.

Meulenkamp: ‘Plotseling einde, maar blijf trots DOS’46-lid’
Frank Meulenkamp: “In januari heb ik bij mijn collega-bestuurders aangegeven na dit seizoen te stoppen, omdat de komst van ons tweede kindje meer van me vroeg dat ik op voorhand had verwacht. Na de gesprekken met de A-selectie en de Technische Commissie in de afgelopen weken, met uiteindelijk helaas ook het vertrek van Pascal tot gevolg, heb ik echter voor mezelf moeten besluiten om per direct mijn taken neer te leggen.”

“De manier waarop mijn bestuurstijd ten einde komt is plotseling en had ik ook graag liever anders gezien, maar ik blijf een trots lid van DOS’46 en kan ook tevreden terugkijken op de zaken die we in de afgelopen vier jaar hebben gerealiseerd. Zo hebben we onder andere op financieel vlak meer grip en rust gekregen, waardoor we tot betere besluiten konden komen en is er in samenwerking met Stichting Airdome Nijeveen een luchthal gerealiseerd, waarvan ook DOS’46 profijt heeft. Ook in mijn rol als voorzitter heb ik kunnen zien op welke fantastische manier iedereen zich inzet voor DOS’46 en blijft inzetten. Dat zal ik zelf ook zeker blijven doen.”

Zegwaard: ‘Waren op de goede weg’
Pascal Zegwaard: “Ik ben aangesteld met de ambities om de communicatie binnen de A-selectie te verbeteren en de top vier van Nederland weer aan te vallen. Met vorig seizoen de winst van de veldtitel en dit seizoen de winst van de Supercup, de eerste plek op het veld en het feit dat we voor het eerst in tien jaar vier ronden voor het einde van de Korfbal League nog mee doen om de play-offs zaten we voor wat betreft die laatste ambitie op de goede weg. Ook op het eerste vlak maakten we stappen, maar na enkele gebeurtenissen tijdens de afgelopen weken was bij mij het vertrouwen enorm gedaald en daarmee was ook het plezier en dus de basis voor samenwerking verdwenen. Ik ben DOS’46 dankbaar voor de kans die ik heb gekregen en voor de goede relaties die ik binnen de A-selectie en vereniging heb opgebouwd, maar helaas wegen de positieve dingen voor mij nu even niet meer op tegen de negatieve. Het is jammer dat het zo is gelopen en ik wens DOS’46 succes voor de toekomst.”

Voor vragen hierover is het bestuur beschikbaar.

Het bestuur van DOS’46

 

Foto’s: Henk Slagter / Marco Spelten