Staf DOS’46 A1 compleet met Wessel en Hakstege aan het roer

  • februari 9, 2020

NIJEVEEN – DOS’46 gaat door met Jordy Wessel (31) als trainer van DOS’46 A1. Waar Wessel afgelopen seizoenen nog fungeerde als assistent-trainer, neemt hij nu een grotere rol op zich. Ferry Hakstege komt hem versterken. Hij gaat samen met Wessel de A-junioren trainen en coachen. De 35-jarige trainer uit Wageningen is momenteel nog trainer van Spirit 1 in Voorthuizen. Hakstege is begonnen als trainer van het tweede van Spirit en heeft in 2018 het stokje overgenomen van Herman van Gunst.

Hakstege geeft aan veel te hebben geleerd van de samenwerking met Herman van Gunst, oud trainer van DOS’46. Hij hoopt weer veel te leren van de andere trainers bij DOS’46. Daarnaast wil Hakstege zich focussen op de individuele ontwikkeling van de junioren. “Mijn doel is de junioren klaar te stomen voor de senioren.”

Wessel, eerder ook al coach bij KIOS, heeft zin om samen met Hakstege aan de slag te gaan. “Er was meteen een klik met Ferry. We willen als trainersduo samen de persoonlijke ontwikkeling van de spelers verder stimuleren. Met het talent dat er nu al is binnen de spelersgroep en de jeugdspelers die nog gaan overkomen naar de A’s, willen we ook volgend seizoen weer meedoen om de prijzen.” Wessel benoemt ook dat het voor hem een mooie kans is om meer verantwoordelijkheid te krijgen. “Al nemen Ferry en ik de beslissingen samen.”

In december jl. werd bekend dat Gerwin Bos met zijn laatste seizoen bij DOS’46 bezig is. Joyce Smits vervult volgend seizoen een nieuwe rol binnen de vereniging. Zij gaat spelers, zowel junioren als senioren, individueel begeleiden.

Foto Jordy Wessel: Herry Borrink
Foto Ferry Hakstege: Pauw Media