KZ/Thermo4U – DOS'46 (18-14)

  • februari 9, 2020

Het is DOS’46 niet gelukt om de mooie reeks door te zetten op bezoek bij KZ/Thermo4U. In Koog aan de Zaan bleek de thuisploeg te sterk in een wedstrijd waar doelpunten schaars waren; eindstand 18-14.
DOS’46 startte met dezelfde basis acht als een week eerder tegen LDODK/Rinsma Modeplein. In verband met ziekte ontbrak Leander Zwolle op de bank. De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang en vele kansen werden gemist. Na ruim tien minuten stond er een 3-1 tussenstand op het bord en hieruit kon al worden afgelezen dat er maar weinig doelpunten gemaakt zouden gaan worden.
Na een 8-5 ruststand leken de Nijeveners op stoom te komen en bij een stand van 10-9 was de aansluiting gevonden. Echter door twee goals op een rij van de Koogers sloegen zij de aanval van DOS’46 af. Dichterbij dan twee kwamen de acht van Pascal Zegwaard en Rick Wessel niet en uiteindelijk werd er bij een stand van 18-14 afgefloten.

Zo moet de ploeg uit Nijeveen even pas op de plaats maken en wordt later vandaag bekend wat de achterstand bedraagt op de felbegeerde play-off plaats. Concurrenten LDODK en Fortuna (net als DOS’46 ook beide op 16 punten) spelen vandaag in Gorredijk tegen elkaar.

Volgende week volgt wederom een belangrijk duel tegen achtervolger DVO/Accountor in Nijeveen. Alles is nog mogelijk, maar een overwinning tegen de Bennekommers is noodzakelijk om mee te blijven doen voor plek vier.

Het tweede team boekte een knappe zege tegen de reserves van KZ/Thermo4U. Aan het einde van de wedstrijd werd een achterstand van drie punten omgebogen in een mooie 23-25 zege. Hiermee werd een reuzenstap gezet richting de play-offs; Met nog vier wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op nummer vijf KZ 5 punten.

Bekijk hieronder wat er in de media werd geschreven over het duel tussen KZ en DOS’46;

RTV Drenthe: KZ breekt flow DOS’46

Meppeler Courant: DOS’46 onderuit bij KZ

De Stentor: Opmars van DOS’46 wordt gestuit door KZ

Korfbal.nl (met later vandaag de samenvatting): Recap #14

RTV Noord-Holland: Prima zege korfballers KZ op DOS’46

Foto van Korfbalfoto.nl (Winanda van Zwamen)