DOS'46 – LDODK/Rinsma Modeplein (24-18)

• februari 2, 2020

DOS’46 doet goede zaken in eigen halen tijdens de derby tegen LDODK/Rinsma Modeplein. Vanaf het begin van de wedstrijd was DOS’46 de leidende ploeg. Het lukte LDODK alleen in de beginfase om gelijk te komen op 3-3, daarna namen de Nijeveners het initiatief weer en stonden ze na 20 minuten spelen op een voorsprong van 14-7. In de laatste fase van de eerste helft kwam LDODK iets terug, ruststand 15-12.

De tweede helft begon voor beide ploegen moeizaam, het duurde even voordat de eerste scores vielen. Na elf minuten spelen had DOS’46 de voorsprong vergroot tot 18-12, waardoor de wedstrijd min of meer beslist was. Het lukte de ploeg uit Gorredijk niet meer om in de buurt te komen. DOS’46 won in een volle Eendracht glansrijk met 24-18.

Door de overwinning staan DOS’46, LDODK en Fortuna op een gedeelde vierde plaats, maar in onderling resultaat is DOS’46 door de ruime zegen nu wel LDODK de baas.

Scores DOS’46: Nienke Hintzbergen 6, Max Malestein 6, Pascal Frieswijk 5, Kim Petersen 2, Harjan Visscher 2, Geertje Hoekstra 2, Fardau de Boer.

Media:

RTV Drenthe: DOS’46 overklast LDODK
De Stentor: DOS’46 doet na sensationele zege tegen LDODK weer mee voor de prijzen
Meppeler Courant: DOS’46 na derbyzege helemaal terug in de strijd om play offs
Korfbal.nl: Korfbal League Recap #13 en videosamenvatting
Leeuwarder Courant: Paniekmodus bij dolend LDODK
Omrop Fryslân: Kleurloos LDODK verliest noordelijke derby van DOS’46 en Dramatische nederlaag voor LDODK in noordelijke derby