TOP/SolarCompleet – DOS'46 (26-29)

  • januari 26, 2020

DOS’46 heeft afgelopen zaterdag een knappe overwinning weten te behalen in Sassenheim. TOP/SolarCompleet werd in eigen huis met 26-29 verslagen.

In de beginfase ging de wedstrijd gelijk op tot 6-6, waarbij beide ploegen om de beurt een voorsprong wisten te pakken. Waarbij DOS’46 vanaf 7-8 een tussensprint inzette, dit resulteerde in het eerste gaatje in de wedstrijd. In deze fase liep TOP tegen een eerste van in totaal 3 groene kaarten aan. Uiteindelijk pakte de ploeg van Pascal Zegwaard en Rick Wessel door in de eerste helft wat voor een 11-17 ruststand zorgde.

De tweede helft zette de Nijeveners direct door met waar ze in de eerste helft gebleven waren. Via 2 snelle goals kwam DOS’46 op een voorsprong van acht punten. TOP kwam terug tot 6 punten, welke de Nijeveners lange tijd vast konden houden. In een hectische slotfase kwam de ploeg van Jan Niebeek nog terug tot 26-28, waarna ”man of the match” Max Malestein de wedstrijd vlak voor tijd op slot gooide 26-29. In de slotfase van de wedstrijd zag DOS’46 Jesse de Jong helaas geblesseerd uitvallen.

DOS’46 pakt belangrijke punten in de strijd om plek 4, het verschil met de nummers 3 en 4 is slechts 2 punten. Waarbij nummer 3 LDODK aanstaande zaterdag in Nijeveen op bezoek komt.

DOS’46 twee wist helaas de punten niet mee te nemen naar Nijeveen. De reserves verloren kansloos met 25-14 van TOP 2.

Bekijk hier wat andere media over deze wedstrijd schreven:

KV TOP: DOS’46 verslaat TOP in ongekend opwindende wedstrijd
Meppeler courant: Korfballers van DOS’46 stunten weer op vreemde bodem
RTV Drenthe: DOS’46 rekent af met koploper TOP
De Stentor: DOS’46 doet weer mee na sensationele zege bij TOP
Korfbal.nl: Recap #12 
Fotoverslag Rene van Dam: TOP – DOS’46

Foto: Rene van Dam, Korfbalfoto