DOS'46 – Blauw-Wit (A) (20-20)

• januari 19, 2020

Met een echte ‘buzzerbeater’ gooide Harjan Visscher de 20-20 door de korf en hiermee ontplofte sporthal de Eendracht. In een wedstrijd waarin DOS’46 (behalve bij 2-0) continue achter Blauw-Wit (A) aanliep voelde de gelijkmaker als een gewonnen punt.

Het scoren ging, zoals wel vaker dit seizoen, erg moeizaam in de eerste helft; de 2-0 viel pas na zeven minuten spelen. Het andere aanvalsvak van DOS’46 had enorm veel moeite met scoren en zo verliep het na drie treffers Nijeveense kant al vast te lopen. Ook bij de gasten ging het niet van harte, maar zij vonden steeds gemakkelijker de korf, waardoor zij met 3-9 al een flink gat geslagen hadden. Vlak voor rust kon dit deels gerepareerd worden (7-10) door de thuisploeg.

In het tweede bedrijf vielen er wat meer doelpunten te noteren. Behalve Harjan Visscher pakten ook vakgenoten Geertje Hoekstra en Pascal Frieswijk doelpunten mee. Ook het andere vak begon langzaam maar zeker mee te scoren; Fardau de Boer was bijvoorbeeld goed voor vier treffers en ook Nienke Hintzbergen begon raak te schieten. Het team van coaches Gerald Aukes en Mark van der Laan had echter steeds een antwoord paraat. Zo kon DOS maar moeilijk dichterbij komen en leek de avond uit te lopen op een deceptie. Na de laatste vakwissel grepen coaches Pascal Zegwaard en Rick Wessel in door Harjan Visscher vanuit de verdediging over te plaatsen naar het aanvalsvak en dit pakte goed uit. In eerste instantie werd de bal met nog zo’n 31 seconden op de klok verspeelt, maar Blauw-Wit gunde de Nijeveners nog een kans. Harjan Visscher legde nog één keer aan en deed dat succesvol. Eindstand 20-20.

Waar Blauw-Wit in het heenduel in Amsterdam de gelukkige was (27-27), was het nu DOS’46 dat kon glimlachen met dit behaalde punt.
Maar door de resultaten op de andere velden had de avond toch een nare bijsmaak. Zo won KZ van LDODK en pakte ook Fortuna de volle buit en daarmee liep de concurrentie juist een punt uit.  ,,In de stand hebben we een puntje verloren. Maar als je de wedstrijd ziet, dan mag je blij zijn met dat puntje’’ was daarmee ook de terechte conclusie van Harjan Visscher na afloop.

Het tweede team boekte opnieuw een overwinning bijschrijven. Blauw-Wit 2 werd met 24-19 verslagen waardoor de reserves zich stevig in de top 4 hebben genesteld in de reserve Korfbal League.

Bekijk hieronder wat er in de media werd geschreven over dit duel;

RTV Drenthe: DOS’46 nu zelf in buzzer naast Blauw Wit (met filmpje van de laatste goal)

Meppeler Courant: DOS’46 pakt punt op valreep

De Stentor: Dit punt tegen Blauw Wit bevalt korfballers van DOS’46 wél

Fotoverslag Herry Borrink: DOS’46 1 – Blauw Wit 1

Korfbal.nl: Korfbal League Recap #11