PKC/SWKGroep – DOS'46 (19-25)

  • januari 5, 2020

DOS’46 heeft afgelopen zaterdag een mooie overwinning behaald in Papendrecht, de ploeg uit Nijeveen versloeg PKC/SWKGroep met 19-25.

In de beginfase van de wedstrijd was het PKC/SWKGroep dat de leiding nam en al snel uitliep naar een 6-3 voorsprong. Vanaf dat moment namen de gasten het initiatief over en vanaf 7-7, liep DOS’46 uit naar een 7-11 voorsprong. Direct na de 7-11 van Jelmer Jonker volgde er een opstootje met Daan Koppenol en Jonker, waarbij laatstgenoemde een rode kaart kreeg. Max Malestein verving de aanvoerder van DOS’46 vlak voor rust, waarbij DOS’46 met een 10-12 voorsprong de kleedkamers opzocht.

In de tweede helft bracht de ploeg van Pascal Zegwaard en Rick Wessel binnen de minuut het verschil weer naar vier doelpunten voorsprong. PKC/SWKGroep bracht het verschil nog eenmaal terug tot drie (11-14), waarna de Nijeveners in het vervolg van de wedstrijd uitliepen naar een voorsprong van zes doelpunten. In het vervolg van de tweede helft kwam de overwinning nauwelijks in gevaar voor DOS’46. Wat resulteerde in een 19-25 overwinning voor de rood-zwarte formatie.

Scores DOS’46: Harjan Visscher 7, Nienke Hintzbergen 7, Max Malestein 4, Kim Petersen 2, Geertje Hoekstra, Pascal Frieswijk, Leander Zwolle, Marieke Klaver, Jelmer Jonker allen 1.

Ook de reserves van DOS’46 wisten de punten mee te nemen vanuit Papendrecht. Door een 16-21 overwinning van het tweede team stijgen deze hiermee naar een derde plek op de ranglijst.

Dit schreven de media over PKC/SWKGroep – DOS’46

RTV Rijnmond: PKC krijgt deksel keihard op de neus van DOS’46
RTV Drenthe: DOS’46 sluit weer aan na overwinning op PKC
De Stentor: DOS’46 bijt nu wel door
Korfbal.nl: Korfballeague Recap 9
Samenvatting korfbal.nl: Samenvatting PKC-DOS’46

Foto: Leo van Andel