DOS'46 – Fortuna/Delta Logistiek (16-18)

• december 31, 2019

DOS’46 heeft de goede afsluiting van 2019 niet goed kunnen vervolgen in het nieuwe jaar. In een volgepakte Eendracht was de thuisploeg niet opgewassen tegen regerend landskampioen Fortuna/Delta Logistiek uit Delft (16-18).
Na een goede fase in de eerste helft werd er een voorsprong gepakt van vijf punten (7-2). In de tussentijd ontving Jelmer Jonker een groene kaart, en dus vijf minuten tijdstraf, voor een overtreding op Nik van der Steen. Na de opgebouwde voorsprong stokte het met scoren aan de kant van DOS’46.
Fortuna kroop langzaam maar zeker dichterbij en, na een 8-7 stand bij rust, gingen erop en erover in de tweede helft.
In het laatste deel van de wedstrijd pakten de Nijeveners nog wat doelpunten mee om de score wat dragelijker te maken. Eindstand 16-18.

Het tweede team versloegen de reserves van Fortuna in een spannend duel met 20-19.

Bekijk hieronder het media verslag over het verloren duel tegen Fortuna:

RTV Drenthe: DOS’46 met nederlaag nieuw jaar in

Meppeler Courant: DOS’46 geeft niet thuis

De Stentor: DOS’46 is in de aanval een tandeloze tijger

Verslag Fortuna/Delta Logistiek: Fortuna/Delta Logistiek boekt professionele overwinning in Nijeveen

Fotoverslag DOS’46 (Herry Borrink): Foto’s DOS’46-Fortuna

Verslag Korfbal.nl (+samenvatting): Korfbal League Recap #8