DOS'46 – Groen Geel/IJskoud de beste (26-15)

• november 4, 2019

DOS’46 is de Cashback World Korfbal League goed gestart. In Nijeveen werd de wedstrijd tegen promovendus Groen Geel/IJskoud de beste geen moment spannend. DOS’46 stond vanaf het begin op voorsprong, al bleef het team uit Wormer een tijd lang aansluiten. Met rust was de voorsprong van DOS’46 drie punten: 11-8. In de eerst helft waren het enkel de heren die scoorden. Na rust begonnen de dames mee te scoren, waardoor de voorsprong steeds groter werd. Eindstand: 26-15.

Scores DOS’46:
Jelmer Jonker 5, Harjan Visscher 4, Max Malestein 4, Nienke Hintzbergen 4, Marieke Klaver 3, Geertje Hoekstra 2, Pascal Frieswijk 2, Fardau de Boer, Leander Zwolle.

Voorafgaand aan de wedstrijd van de hoofdmachten, speelde DOS’46 2 tegen Groen Geel 2. In deze wedstrijd ging de score lang gelijk op, maar wist Groen Geel toch de punten te pakken. Eindstand: 16-18.

Media:

RTV Drenthe: Klinkende overwinning DOS’46 bij begin Korfbal League
De Stentor: DOS’46 schiet uit de startblokken in de Korfbal League
Meppeler Courant: DOS’46 eenvoudig langs debutant in openingsduel
Dagblad van het Noorden: DOS’46 zet gepromoveerd Groen Geel zonder veel moeite opzij bij start Korfbal League
Korfbal.nl: Korfbal League recap #1
NH nieuws: Gelijkspel KZ in openingswedstrijd, Groen Geel en Blauw-wit verliezen
kv Groen Geel: Welkom in de Korfbal League

Videosamenvatting Korfbal.nl: Samenvatting livestream DOS’46-GG/IJskoud de beste
Fotoverslag Herry Borrink: DOS’46 1 – GG 1 en DOS’46 2 – GG 2
Fotoverslag Jenna Spelten: DOS’46 1 – GG 1
Fotoverslag Marco Spelten: DOS’46 1 – GG 1
Fotoverslag Leo de Harder: DOS’46 1 – GG 1