DOS’46 rookvrij op Sportpark Tussenboerslanden

  • augustus 23, 2019

Een rookvrije vereniging KV DOS’46 op Sportpark Tussenboerslanden

De sportvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van een kind. Op de sportvelden en langs het kunstgrasveld wordt vaak nog in het zicht van kinderen gerookt. Zien roken, doet roken. Een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld, beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en voorkomt het schadelijke meeroken. Net zoals onze buurtverengingen op Sportpark Tussenboerslanden: SVN’69, NTC, en IJs- en Skeelervereniging Nijeveen hebben wij als vereniging het besluit genomen om ook het sportterrein van DOS’46 rookvrij te maken.

  • Daarom willen wij per ingang van komend seizoen 2019-2020 dat het er niet meer gerookt wordt op Sportpark Tussenboerslanden bij DOS’46 tijdens jeugdwedstrijden.
  • Vanaf seizoen 2020/2021 gaan wij dit besluit uitbreiden naar een volledig rookvrij sportpark.

Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken tegen wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Een rookvrij sportterrein biedt het goede voorbeeld.

Binnen onze vereniging zijn ook rokers. Ook zij gunnen onze jeugdleden een rookvrije sportomgeving. Ondanks dat het een bestuursbesluit is om een rookvrije vereniging te worden, hebben we ons wel degelijk laten leiden door onze leden. In 2018 was er op de ledenvergadering al vraag naar onze inzet op een rookvrij beleid. In de meest recente ALV kwam dit onderwerp opnieuw ter sprake. Met de recente ontwikkelingen in onze maatschappij en bij andere sportverengingen zetten wij nu de volgende stap in een rookvrije omgeving.

Bestuur DOS’46

De Stentor gaf aandacht voor het rookvrije sportpark in Nijeveen: Sportclubs in Nijeveen zetten roker buitenspel

Ook RTV Drenthe schreef een nieuwsitem: Klik hier

Een rookvrij sportterrein:

  • geeft kinderen het goede voorbeeld
  • beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken
  • voorkomt het schadelijke meeroken
  • heeft minder afval van sigarettenpeuken en -pakjes
  • zorgt voor positieve aandacht voor de sportclub
  • draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’