Harjan Visscher Wereldkampioen

  • augustus 14, 2019

Afgelopen zaterdag mocht Harjan Visscher zich samen met de andere spelers van TeamNL Korfbal laten bekronen als wereldkampioen. Harjan wist een goede voorbereiding in Papendal om te zetten in een plek in de selectie van bondscoach Wim Scholtmeijer. Tijdens de poulewedstrijden tegen Nieuw-Zeeland, Catalonië en Tsjechië maakte Harjan veel indruk, maar niet genoeg om een basisplaats af te dwingen. Harjan treurde daar niet om: “Natuurlijk hoop je altijd op meer, maar het feit dat ik veel minuten heb gemaakt en mijn bijdrage heb kunnen leveren betekent dat ik stappen heb gemaakt”. Harjan mocht door zijn goede optreden in het derde kwart van de finale invallen. Zijn eerste schot was meteen raak en hij was onderdeel van de mooiste aanval van de wedstrijd door een mooie actie van zijn vakgenoot dodelijk af te ronden. “Het seizoen is hiermee helemaal af na de gewonnen veldfinale. Nu wil ik meer, zowel bij DOS’46 als bij Oranje”.

Harjan is wereldkampioen: een prestatie waar DOS’46 hem natuurlijk mee heeft gefeliciteerd en heel erg trots op is.

Op hetzelfde WK kwamen er meer (oud) Dossers in actie. Zo was er ook een optreden van Vladimir Slot in het team van Suriname waarmee hij eindigde op de 6e plaats en van oud-DOSsers Youri Borrink en Bevan Lawson die met Nieuw-Zeeland 18e werden.