Noël van der Honig keert terug bij DOS’46

  • augustus 12, 2019

Noël van der Honig speelt volgend seizoen weer voor DOS’46. De 28-jarige Fries speelde van 2008 tot 2014 voor de Nijeveense club met als hoogtepunt het Nederlands kampioenschap bij de junioren.

In 2014 verruilde hij DOS’46 voor DVO/Accountor, een avontuur dat onverwachts snel eindigde. In de afgelopen jaren kwam Van der Honig uit voor KV Heerenveen, de club waar zijn korfbalcarrière begon.

Het plezier dat Noël altijd bij DOS’46 heeft ervaren, heeft ertoe geleid dat hij graag de overstap naar Nijeveen maakt om nog één keer te proberen het maximale uit zijn korfbalcarrière te halen. ‘Ik wil nog één keer proberen de top te halen,’ aldus Van der Honig. ‘Ik ben het aan mezelf en aan DOS’46 verschuldigd. DOS’46 heeft mij veel gebracht en ik wil graag wat terugdoen voor de club.’

Hoofdtrainer Pascal Zegwaard is zeer content met de komst van Noël. ‘We zijn blij dat Noël nog één keer eruit wil halen wat erin zit,’ aldus Zegwaard. ‘Hij was erg gemotiveerd in de gesprekken die we met hem hebben gevoerd. Ik ben benieuwd waar z’n plafond ligt en hoe hij zich gaat laten zien. We zijn erg blij met zijn persoonlijkheid en met zijn ervaring voegt hij weer wat toe aan onze selectie. Door meer concurrentie bij de heren kunnen we daar de lat ook weer wat hoger leggen.’

Ook selectietrainer Rick Wessel is erg blij met de terugkeer van Noël en de ambitie die hij in meerdere gesprekken heeft uitgesproken. ‘Hij past goed bij de groep en de weg die wij als DOS’46 zijn ingeslagen’.

Foto: Herry Borrink