PKC/SWK Groep – DOS'46 (14-20)

  • juni 10, 2019

DOS’46 heeft de kruisfinale van PKC/SWK Groep gewonnen in Papendrecht. Hiermee plaatst DOS’46 zich voor de finale om het Nederlands kampioenschap veldkorfbal! De Nijeveners hadden in Papendrecht vanaf het begin de leiding en gaven de voorsprong niet meer weg. DOS’46 won uiteindelijk met 14-20.

Door goals van Jesse de Jong en Jelmer Jonker pakte DOS’46 direct de leiding (0-2). 20 minuten later was de voorsprong verder uitgebreid en via een doelpunt van Nienke Hintzbergen stond het op dat moment 4-10. Maar hiermee was de honger nog niet gestild voor de rood-zwarten. Harjan Visscher vergrootte vlak voor rust de voorsprong naar acht punten: 6-14. Een zeer sterkte eerste helft dus, die de basis legde voor de uiteindelijke zege. Ruststand: 7-14.

Na rust was het weer DOS’46 die als eerste scoorde. Jelmer Jonker en Kim Petersen zorgden voor een nog wat ruimere marge (7-16) en zo leek de wedstrijd al vroeg gespeeld. De ploeg uit Papendrecht verkleinden nog wel het verschil, maar kwamen niet meer in de buurt van de Nijeveners. Hiermee werd de verliezend zaalfinalist dus op eigen veld verslagen en door deze stunt plaatst het team van Pascal Zegwaard en Rick Wessel zich voor de finale! Eindstand 14-20.

Scores DOS’46:

Jelmer Jonker 5, Harjan Visscher 4, Max Malestein 4, Geertje Hoekstra 2, Nienke Hintzbergen 2, Fenna de Jong 1, Jesse de Jong 1, Kim Petersen 1.

Zaterdag 22 juni speelt DOS’46 de finale van de veldcompetitie tegen LDODK/Rinsma Modeplein in De Lier. Wil je hierbij aanwezig zijn? Klik dan HIER om tickets voor de veldfinale te kopen. Houdt de website, Twitter en Facebook in de gaten voor vervoersmogelijkheden.

Media:

Klik HIER voor het verslag van RTV Drenthe

Klik HIER voor het verslag van de Meppeler Courant

Klik HIER voor het verslag van De Stentor