LDODK/Rinsma Modeplein – DOS'46 (21-21)

  • mei 27, 2019
Verslag RTV Drenthe:
Vorige week verzekerde DOS’46 zich van een plaats in de kruisfinales in de Ereklasse A van de veldcompetitie ondanks een gelijkspel tegen hekkensluiter AW/DTV. In de noordelijke derby tegen koploper LDODK kwamen de Nijeveners ook niet verder dan een gelijkspel: 21-21.
Na een vroege voorsprong was DOS’46 de hele wedstrijd vooral veroordeeld tot volgen. De thuisploeg nam het voortouw en bouwde zelfs kort een voorsprong van vier punten op. De ploeg uit Nijeveen vocht zich echter terug in de wedstrijd en na de gelijkmaker bij 20-20 werd zelfs even een punt voorsprong gepakt.

Daarmee leken de bezoekers de overwinning alsnog over de streep te trekken, maar met een laatste actie wist LDODK toch nog langszij te komen. Hierdoor kende de wedstrijd geen winnaar, maar kon de ploeg uit Gorredijk toch vieren. Het gescoorde punt verzekerde de ploeg van het ‘kampioenschap’ in de reguliere competitie van de Ereklasse A. De ploeg heeft daarmee het thuisvoordeel in de kruisfinales.

Voor DOS’46 staat er volgende week nog één competitieduel op het programma. Dan ontvangen de Nijeveners Blauw Wit in eigen huis.