DOS'46 – Blauw-Wit (A) (14-19)

• mei 27, 2019

DOS’46 heeft de afsluitende wedstrijd in de Ereklasse A verloren op eigen veld. Nummer drie van de competitie Blauw-Wit uit Amsterdam was met 14-19 overduidelijk de sterkste.

Doelpunten waren schaars in de openingsfase, na de 1-1 van Jelmer Jonker in de vierde minuut duurde het een kwartier voordat de thuisploeg weer scoorde (2-3).
Tot aan vijf minuten voor rust ging het aardig gelijk op, maar de gasten gingen met een kleine marge aan de thee door twee goals in de laatste minuten. Ruststand 6-8.
Blauw-Wit begon de tweede helft zoals ze in de eerste geëindigd waren door opnieuw twee keer achter elkaar te scoren. Zo was het verschil verder uitgebreid tot vier (6-10). Het team van Pascal Zegwaard en Rick Wessel vond vervolgens de aansluiting via goals van Fenna de Jong, Nienke Hintzbergen en Harjan Visscher (9-10). Daarna draaiden de Amsterdammers de gashendel open en liepen in een tijdsbestek van een kleine tien minuten uit naar een stand van 9-17.
De thuisploeg kon in de eindfase de score nog wat dragelijker maken en bij de stand van 14-19 werd er afgefloten.

Scores DOS’46: Harjan Visscher 4, Jelmer Jonker 3, Fenna de Jong 2, Nienke Hintzbergen 2, Jesse de Jong 1, Max Malestein 1, Kim Petersen 1.

Het tweede team kon geen potten breken tegen koploper Blauw-Wit 2 en verloor met 16-30. Ondanks deze forse nederlaag bereikte het tweede team een prima derde plaats in de Reserve Ereklasse A.

Na de gespeelde wedstrijden werd er nog afscheid genomen van stoppende spelers+coaches. Zo kregen Bastiaan Nijmeijer, Martijs van Schie, Lara Kreikamp, Peter Lageweg en Casper Boom een bloemetje en een dankwoord van bestuurslid Edward Jonkman.

Mede door een sterke eerste helft van de competitie bereikte DOS’46 een paar weken terug al de kruisfinales en weet het nu ook wie de tegenstander wordt uit de Ereklasse B. Op zaterdag 15 juni is PKC/SWKGroup van coach Daniël Hulzebosch de tegenstander in Papendrecht en zal er gestreden worden voor de finaleplaats, welke op 22 juni op de planning staat in De Lier.