DOS'46 – AW/DTV (15-15)

  • mei 14, 2019

Zaterdag 18 mei kreeg DOS’46 bezoek van hekkensluiter AW/DTV uit Amsterdam. Bij winst was plaatsing voor de kruisfinales een zekerheid, maar de gasten werkten niet mee aan het feestje en keerden met een punt weer huiswaarts. Eindstand 15-15.

Het team van coach Edwin Bouwman streden voor elke meter en vlogen uit de startblokken. Na tien minuten pakten ze brutaal de leiding, 1-5. DOS’46 had moeite om deze achterstand weg te werken en pas na 20 minuten op de klok schoot Jelmer Jonker de gelijkmaker binnen (7-7). In de laatste fase voor rust drukte de thuisploeg door en pakte daarmee een voorsprong van 10-7.

Zo leek er geen vuiltje aan de lucht, maar in de tweede helft ging er niet veel goed. In plaats van de score verder uit te bouwen, kwamen de gasten langzaam maar zeker dichterbij. Nadat de 11-11 binnen viel, pakte DOS’46 opnieuw de leiding door middel van een doelpunt van Nienke Hintzbergen. In de minuten daarna pakte AW/DTV zelfs nog twee keer de voorsprong, maar beide keren kon DOS’46 repareren. Jelmer Jonker bepaalde ongeveer twee minuten voor tijd de eindstand van 15-15.

Omdat zowel Fortuna/Delta Logistiek (gelijkspel tegen Tempo) en Blauw-Wit (verlies tegen LDODK) punten hebben verspeelt, plaatste DOS’46 zich alsnog voor de kruisfinale! Op dit moment staan er nog 2 competitieduels op het programma en met een vrij korfbalweekend tijdens Pinksteren staan de kruisfinales geplant op zaterdag 15 juni.

Scores DOS’46: Jelmer Jonker 4, Harjan Visscher 4, Geertje Hoekstra 2, Max Malestein 2, Kim Petersen, Nienke Hintzbergen en Fenna de Jong allen 1.

Het tweede team boekte een ruimte zege op DSC 2 (25-16) en hebben daarmee de tweede plaats nog steviger in handen.

Lees hier het verslag van de Stentor

Lees hier het verslag en bekijk de samenvatting op de site RTV Drenthe