Tempo – DOS'46 (15-17)

  • mei 5, 2019

DOS’46 heeft zaterdag de draad weer opgepakt met een zege in de Ereklasse A. De Nijeveners wisten in Alphen aan de Rijn te winnen van Tempo. Na een lange dag wist de ploeg met 15-17 te winnen en blijft het zo de beste papieren hebben voor de tweede plaats wat een ticket in de play-offs oplevert.

In een gelijkopgaande eerste helft werd er weinig gescoord, door beide ploegen, dit resulteerde na 30 minuten spelenin een 7-7 ruststand. Na de pauze wist DOS’46 een gaatje te slaan 11-15, maar Tempo counterde deze voorsprong en kwam op gelijke hoogte (15-15). In de slotfase wist DOS’46 toch het beslissende gaatje te slaan, waardoor de punten mee naar Nijeveen zijn gegaan. Voor de ploeg van coaches Pascal Zegwaard en Rick Wessel een belangrijke 15-17 zege in de strijd om plek 2.

Het tweede team van DOS’46 wist eerder op de dag gelijk te spelen tegen KCC/SOnatural 2, in de slotseconde wist de thuisploeg de gelijkmaker te scoren

Volgende week komt AW/DTV naar Nijeveen, waarbij DOS’46 moet winnen in de strijd om plek 2.

Scores DOS’46: Jelmer Jonker 6, Harjan Visscher 3, Kim Peters 3, Fenna de Jong 2, Max Malestein, Jesse de Jong, Nienke Hintzbergen.

 

Klik hier voor het wedstrijdverslag van de Stentor