DOS'46 – Fortuna/Delta Logistiek (13-15)

  • april 21, 2019

DOS’46 kon zaterdag 4 mei de ongeslagen status in de Ereklasse A niet behouden. Fortuna/DeltaLogistiek, de directe concurrent om de kruisfinaleplaats, nam met een 13-15 overwinning de punten mee naar Delft.
Op deze frisse dag, waarin de wind een grote rol speelde, konden beide teams de korf maar moeilijk vinden. Tot 3-3 ging het gelijk op, waarnaar DOS’46 een gaatje kon slaan van drie (6-3). Vlak voor rust konden de gasten nog de aansluiting vinden, ruststand 6-5.

Bij een tussenstand van 9-9 in de tweede helft nam Fortuna het heft in handen en liepen uit naar een voorsprong van 9-12. De thuisploeg kwam vlak voor tijd terug tot 13-13, maar het waren uiteindelijk de gasten die via een afstandsschot en een strafworp de wedstrijd naar zich toe konden trekken. Scheidsrechter de Groot floot af bij een stand van 13-15.

Door deze nederlaag ligt de strijd om de kruisfinaleplaats weer een beetje open. Met nog vier duels te gaan bedraagt het verschil tussen DOS’46 (de huidige nummer twee) en Fortuna nog drie punten.

Scores DOS’46: Harjan Visscher 4, Jelmer Jonker 3, Nienke Hintzbergen 3, Fenna de Jong 1, Jesse de Jong 1, Geertje Hoekstra 1.

De reserves van DOS’46 boekten een belangrijke overwinning tegen het tweede team van Fortuna/DeltaLogistiek. Na een ruststand van 6-3 werd er met 12-8 gewonnen.
In de reserve ereklasse A staan zij nu vier punten los van de degradatieplaats en is kruisfinale plaatsing nu binnen handbereik.

Volgende week reist het team van Pascal Zegwaard en Rick Wessel af naar Alphen aan den Rijn voor een ontmoeting met Tempo 1. De reserves spelen eerder op de dag in Capelle aan den IJssel tegen KCC/SOnatural 2.

Lees hier het verslag van de Stentor

Lees hier het verslag van de Meppeler Courant