Michel Zink trainer van DOS’46 U21

  • april 3, 2019

Michel Zink (34) wordt de trainer-coach van DOS’46 U21. Zink is afkomstig uit Nijverdal en heeft daar bij NKC’51 diverse selectie jeugdteams onder zijn hoede gehad. Daarnaast was hij twee jaar hoofdtrainer van KV Juventa in Hardenberg. Als speler is Zink reeds bekend in Nijeveen. Hij speelde twee jaar in het tweede, maar moest wegens een polsblessure afhaken.

‘Ik was na mijn blessure nog niet klaar bij DOS’46,’ vertelt Michel Zink. ‘Ik hoop mijn kennis, vaardigheden en gretigheid over te kunnen brengen op de spelersgroep. Deze lerende vereniging is een uitkomst om mij te ontwikkelen als trainer-coach.’

DOS’46 speelt volgend seizoen voor het eerst met een team U21 (DOS’46 3). Hiervoor komen spelers in aanmerking die overgaan uit de junioren en (nog) niet in aanmerking komen voor de A-selectie. Op deze manier kunnen zij met leeftijdgenoten op niveau blijven trainen en spelen onder leiding van een deskundige technische staf en met toegang tot medische begeleiding.

Michel Zink: ‘Het is een kansrijk en uitdagend initiatief. We kunnen de groep blijven activeren en stimuleren kansen te blijven zien met als doel de lijn naar de A-selectie kort te houden en je in de picture te spelen. Het is goed dat er verbindingen gerealiseerd worden met zowel de A-selectie als de A-junioren, waarmee het team U21 zich kan blijven meten.’