B1 naar finale, A1 verliest 1e play-off duel

  • maart 24, 2019

Na de succesvol verlopen kwartfinale in Nijeveen tegen Fortis B1, trad DOS’46 B1 aan in de halve finale tegen KCC/SO natural B1. In Harderwijk pakte B1 al snel een voorsprong en gaf deze in de eerste helft niet meer uit handen. Na een voorsprong bij rust, kroop de tegenstander steeds dichterbij, maar het was DOS’46 dat uiteindelijk definitief afstand kon nemen. Er werd afgefloten bij een stand van 29-24, waardoor DOS’46 B1 zich nu mag opmaken voor de finale!

De bus die geregeld is voor ouders/supporters van onze B1 zit inmiddels vol! De finale wordt gespeeld om 11.30 uur in Wormer. Het adres van de sporthal staat onderaan de tekst, voor diegene die met eigen vervoer die kant op willen gaan.

De junioren kenden een minder succesvolle dag, want op bezoek bij TOP/SolarCompleet werd er een forse nederlaag geleden. Al vroeg in de wedstrijd nam het team uit Sassenheim de leiding en dit gat werd alleen maar uitgebouwd. In de rust was de afstand eigenlijk al onoverbrugbaar en al snel bleek dat de A1 niet meer dichterbij kon komen. Eindstand: 31-20. Hiermee staat DOS’46 A1 op een 1-0 achterstand in de play-offs en zal er dus aankomende zaterdag gewonnen moeten worden in de eigen Eendracht. Indien dit lukt volgt er nog een derde duel op dinsdag 9 april in Sassenheim.
Lees hier het verslag op de website van Korfbal.nl

 

Uitslagen + Programma:

Kwartfinale: DOS’46 B1 – Fortis B1 25-14
Halve finale: DOS’46 B1 – KCC/SO natural B1 29-24

Finale Hoofdklasse B-jeugd (zaterdag 6 april):

DOS’46 B1 – KZ/Hiltex B1 (11.30 uur, Groen-Geel hal te Wormer)

Adres GroenGeel hal: De Drie Morgen 2, Wormer

Play-offs Hoofdklasse A-jeugd (halve finale)

1e wedstrijd (30-03): TOP/Solar Compleet A1 – DOS’46 A1 31-20

2e wedstrijd (06-04): DOS’46 A1 – TOP/Solar Compleet A1 (16.30 uur, sporthal de Eendracht, Nijeveen)

Alle support is welkom!

 

Foto: Henk Slagter