Compleet bestuur

  • maart 21, 2019

Edward Jonkman zal aansluiten bij het bestuur in de functie van bestuurslid Topkorfbal. Tijdens de eerstvolgende ALV zullen wij hem als bestuur voordragen. Hieronder stelt Edward zich voor:

Edward Jonkman, sinds afgelopen week officieel bestuurslid Topkorfbal en belast met alle technische zaken met betrekking tot het Topkorfbal bij DOS’46.

In het dagelijks leven getrouwd met Sandra en vader van 2 kinderen (beide korfballend bij DOS’46) en werkzaam als Finance Manager bij Veneta.com.

Eind 2016 zijn wij vanuit Papendrecht naar Diever verhuisd. Als speler heb ik mijn hele leven voor PKC gespeeld. Alle jeugdselectie teams doorlopen en een aantal jaren selectie gespeeld. Een vaste waarde in tweede en af en toe als invaller in het eerste meegedaan. Een hele mooie periode meegemaakt met diverse Nederlands kampioenschappen.

Na mijn periode als speler ben ik zo als zovelen gaan coachen. Begonnen met diverse jeugdselectieploegen. Daarna werkzaam bij Sporting Delta, Dalto, assistent trainer bij PKC en DOS’46. Het landskampioenschap in de laatste Ahoy wedstrijd met PKC was toch wel een hele mooie herinnering.

Toen wij gingen verhuizen naar het mooie Drenthe, en de kinderen graag wilden blijven korfballen was de keuze voor DOS’46 snel gemaakt. We kenden al diverse mensen bij DOS’46 en de band tussen PKC en DOS’46 is altijd speciaal geweest. Ik weet nog heel goed uit mijn spelende periode dat de Grifteside afgeladen vol stond met supporters die stonden te rammen op de houten klompen, wat een kabaal ! Hoe leuk is het om nu op zaterdagochtend een bakkie koffie te drinken met vaders van andere ploeggenoten waar je vroeger menig duel tegen uitgevochten heb.

Van de keuze om naar Diever te verhuizen en lid te worden bij DOS’46 hebben we absoluut geen spijt. We wonen in een prachtig mooie omgeving en we hebben DOS’46, met al haar leden, leren kennen als een echt hechte en warme club.

Vorig jaar ben ik onder Gerald nog een jaar werkzaam geweest als assistent. Nadat Gerald stopte, ben ik ook gestopt. Een jaartje of langer rust leek mij wel lekker na 6 intensieve jaren Korfballeague.

Ik heb altijd geroepen om nooit een ‘TC functie’ in willen vullen, maar liever op het veld te gaan staan. Maar toen ik in gesprek raakte met Frank Meulenkamp over de functie als bestuurslid Topkorfbal begon het toch te kriebelen. Ik ga graag de uitdaging aan met samen met alle collega bestuurders en clubgenoten om het topkorfbal in Nijeveen de komende jaren verder vooruit te helpen! Er liggen al heel veel mooie ideeën en plannen waar we komende periode verder mee gaan. Jullie zullen zeker nog horen van ons.