KCC/SO natural – DOS'46 (29-31)

  • maart 20, 2019

DOS’46 heeft op zaterdag 23 maart haar laatste wedstrijd in het huidige seizoen van de Cashback World Korfbal League met winst afgesloten. Op bezoek bij KCC/SOnatural in Capelle aan de IJssel ging de strijd lang gelijk op. DOS’46 ging met een voorsprong van twee punten de rust in: 14-16. Na rust was het KCC dat langszij kwam en een aantal keer de voorsprong pakte. In het laatste kwartier trok de equipe van Pascal Zegwaard en Rick Wessel de wedstrijd naar zich toe en zag scheidsrechter den Ouden affluiten bij de stand van 29-31.

Jelmer Jonker scoorde, zoals wel vaker dit seizoen, de meeste goals van de wedstrijd. Het lukte hem om negen maal de korf te vinden in sporthal Schenkel. Hiermee zorgde hij ervoor dat zijn concurrenten op de topscorer lijst, Richard Kunst (PKC/SWKGroup) en Erwin Zwart (LDODK/Rinsma Modeplein), hem niet meer bij konden halen. Daarmee is Jelmer Jonker met 133 goals topscorer geworden van het Cashback World Korfbal League seizoen 2018/2019. Namens DOS’46 gefeliciteerd!

DOS’46 eindigt dit seizoen met een puntentotaal van vijftien op de zeven positie op de ranglijst. Tegenstander KCC mag zich als nummer negen op gaan maken voor de play-downs en vanaf volgende week beginnen voor de top 4 de play-offs voor een finaleplaats in Ziggo Dome.

Het reserveteam had een pittig seizoen en kon in het laatste weekend geen punten meer bijschrijven. Na een 16-18 voorsprong bij rust, werd er uiteindelijk met 36-24 verloren van KCC/SOnatural 2. Zij eindigen dit seizoen op de negende plaats in de Reserve Korfbal League.

Scores DOS’46: Jelmer Jonker 9, Harjan Visscher 6, Jesse de Jong 5, Geertje Hoekstra 4, Kim Petersen 2, Max Malestein 2, Nienke Hintzbergen 2, Fenna de Jong 1.

Na een korte rustperiode zal de selectie zich gaan voorbereiden op het restant van de veldcompetitie. Deze zal in het Paasweekend (20 april) starten met een bezoek aan Amsterdam bij Blauw-Wit.

Klik HIER voor de eindstand in de reguliere Cashback World Korfbal League competitie

Klik HIER voor het verslag van RTV Drenthe

Klik HIER voor het verslag van de Stentor

Klik HIER voor het fotoverslag van Peter van Dieren