DVO/Accountor – DOS'46 (29-23)

  • maart 3, 2019

De selectie van DOS’46 beleefde geen succesvolle avond in Bennekom tijdens de 16e speelronde van de Cashback World Korfbal League. Het tweede team verloor met 22-19 van de reserves van DVO/Accountor.
Het vlaggenschip moest, na een 17-13 achterstand bij rust, ook de punten in de DVO-hal achterlaten. Scheidsrechter van Vreeswijk floot af bij een stand van 29-23.

Bij DOS’46 speelde opnieuw Jesse de Jong mee voor de geblesseerde Leander Zwolle en bij de dames nam Lara Kreikamp de plaats in voor de niet fitte Fenna de Jong. Het team van Pascal Zegwaard, die na zijn schorsing vorige week weer plaats nam op de bank, en assistent Rick Wessel begon niet goed aan het duel. De thuisploeg liep meteen weg en nam een voorsprong van vier punten.
In het verloop van de eerste helft kwam DOS terug en nam zelfs een aantal keer de leiding. Echter was het DVO dat voor een tweede maal kon weglopen en zo met een 17-13 voorsprong de rust in ging. De tweede helft begonnen de Nijeveners beter door direct twee keer achter elkaar te scoren, maar het gat werd nooit kleiner dan twee doelpunten.

Aan het einde liep DVO/Accountor nog wat verder weg en bij de stand van 29-23 kon het feest losbarsten. Doordat de concurrenten verloren speelden de Bennekommers zich definitief veilig. DOS’46 blijft steken op 11 punten en gaat in de laatste twee weken nog proberen om hier punten bij te schrijven. Volgende week komt hekkensluiter DeetosSnel op bezoek in de eigen Eendracht. Een week later staat een ontmoeting met de huidige nummer negen van de ranglijst KCC/SONatural op de planning.

De scores van DOS’46: Jelmer Jonker 9, Harjan Visscher 4, Geertje Hoekstra 2, Max Malestein 2, Nienke Hintzbergen 2, Kim Petersen 2, Jesse de Jong 1, Lara Kreikamp 1

Lees hier het verslag van RTV Drenthe

Lees hier het verslag van de Meppeler Courant

Lees hier het verslag van Edestad.nl

Klik hier voor de samenvatting op Youtube van Korfbal.nl

Lees hier het verslag van de DVO/Accountor site

Op het Youtubekanaal van DVO/Accountor kan de wedstrijd in z’n geheel worden teruggekeken

Foto bij dit nieuwsbericht van Ede Stad.nl (Theo Beumer)