DOS'46 – KZ/Thermo4U (19-24)

• februari 26, 2019

DOS’46 heeft een kansloze nederlaag geleden tegen Koog Zaandijk. De Nijeveners, Jelmer Jonker uitgezonderd, konden aanvallend de korf niet vinden, 19-24.

Koog Zaandijk is nog volop in de race voor de play-offs, en dat dankt KZ met name aan een ouderwetse stijl van verdedigen. De gasten dwingen de tegenstander om in een klassiek een-tegen-een-gevecht het verschil te maken. DOS’46 had daar in de heenwedstrijd al moeite mee en in deze editie kon alleen Jelmer Jonker overtuigen.

In een stroperig duel hadden de Nijeveners – zonder de geschorste coach Pascal Zegwaard – niet één keer een voorsprong. Na de 14-15 van de ingevallen Bastiaan Nijmeijer leek DOS’46 even aan te haken, maar twee minuten later was het gat alweer drie doelpunten. Jelmer Jonker zag een mat DOS’46. ,,Hoe goed en agressief we vorige week speelden, zo moeizaam ging onze aanval vandaag. Dat lag niet alleen aan KZ, we kwamen gewoon niet op gang. Het was een onvoldoende vandaag. In de tweede helft wilden we wat meer schoten hebben per aanval, maar onze percentages waren gewoon niet goed genoeg.”

Korfballeague: DOS’46 – KZ 19-24 (7-10). Scores DOS’46: Jelmer Jonker 11, Max Malestein 2, Fenna de Jong 2, Harjan Visscher, Kim Petersen, Bastiaan Nijmeijer, Nienke Hintzbergen.

Bron: De Stentor