DOS'46 – PKC/SWKGroep (26-26)

  • februari 2, 2019

DOS’46 hield zaterdagavond een punt over aan het thuisduel tegen PKC/SWKGroep. Na meerdere wedstrijden tegen teams uit de top 4 dichtbij een stunt te hebben gezeten, lukte het nu ook daadwerkelijk om een resultaat te boeken. Na een 15-15 ruststand floot scheidsrechter Gerritsen voor het einde bij een stand van 26-26.

Leander Zwolle moest het duel van de reservebank bekijken in verband met een voetblessure. Zijn plaats in het veld werd ingenomen door Jesse de Jong die dit verdienstelijk deed en tevreden terug kan kijken op zijn spel.

Nadat Nienke Hintzbergen ongeveer anderhalve minuut voor het einde de 26-25 erin schoot en even later de bal werd onderschept in de aanval van PKC, leek het er op dat beide punten in de Eendracht bleven. Echter werd de bal bij het opbrengen alsnog onderschept en schoot Laurens Leeuwenhoek de gelijkmaker binnen. In de laatste aanval konden de rood-zwarten niet nog een keer op voorsprong komen en zo bleven er toch wat gemengde gevoelens bestaan na afloop.

Desondanks konden beide teams leven met het gelijke spel en volgde nog een gezellige avond in de kantine bij het “DOS’46 viert carnaval” feest.

De Stentor schreef het volgende verslag;

Het is DOS’46 eindelijk weer eens gelukt om een resultaat te boeken tegen de korfbalelite van Nederland. PKC werd weliswaar op 26-26 gehouden, maar aan de Papendrechtse gelijkmaker zat wel een klein luchtje.

Zoals in zoveel topaffiches kon DOS’46 op basis van strijd goed meekomen met een tegenstander, die qua ervaring en in de breedte een stukje verder is. Eigenlijk liepen beide ploegen de hele wedstrijd bij elkaar in de pas.

In een flinke reeks van zes nederlagen tegen PKC, TOP, Fortuna, LDODK en KZ gaf steeds de ervaring van de topteams de doorslag in de slotfase. Dit keer was het juist DOS’46 dat in de eindfase een tik uitdeelde. Nienke Hintzbergen maakte in de laatste minuut de 26-25 en daarna onderschepte DOS’46 ook de tegenaanval van PKC. Uitgerekend bij het terugbrengen van de bal naar de aanval verloor Jelmer Jonker de bal, al leek daar een overtreding aan vooraf te gaan. Laurens Leeuwenhoek kon daardoor vrij aanleggen voor de puntendeling.

Hintzbergen hield er gemengde gevoelens aan over. ,,Ik had nooit gedacht dat ik teleurgesteld zou zijn na een 26-26 gelijkspel tegen PKC. Ik denk dat het een overtreding was, maar ja we moeten toch maar blij zijn met het resultaat.” Zo werd het ook een bijzondere avond voor Daniël Hulzebosch, de Nijeveense trainer van PKC. Hij hoefde niet met zijn team terug in de bus naar de Randstad, maar kon lopend naar zijn eigen huis.

Korfballeague: DOS’46 – PKC 26-26 (15-15). Scores DOS’46: Jelmer Jonker 8, Max Malestein 5, Nienke Hintzbergen 5, Harjan Visscher 4, Jesse de Jong 2, Fenna de Jong, Geertje Hoekstra.

Voor het verslag van RTV Drenthe (inclusief interview) klik hier

Voor het verslag van de Meppeler Courant klik hier

Klik hier om de wedstrijd nog eens terug te kijken via het Youtube kanaal van DOS’46

Foto van RTV Drenthe