TOP/SolarCompleet – DOS'46 (24-23)

• januari 27, 2019

Het is DOS’46 niet gelukt om zichzelf te belonen in Sassenheim tegen TOP/SolarCompleet. In een spannend en gelijk opgaand duel trekt TOP/SolarCompleet een minuut voor tijd de overwinning naar zich toe door een raak afstandsschot van Mick Snel; 23-24.

DOS’46 begon in de volgende opstelling:

Eerste aanval: Nienke Hintzbergen, Kim Petersen, Max Malestein en Harjan Visscher.

Eerste verdediging: Geertje Hoekstra, Fenna de Jong, Jelmer Jonker en Leander Zwolle

In sporthal de Korf floot scheidsrechter Johan Vries om 19:30 uur voor het begin van de wedstrijd tussen TOP/SolarCompleet en DOS’46. Het was DOS’46 dat met twee snelle doelpunten van Harjan Visscher en Kim Petersen op een 0-2 voorsprong kwam. Paul Anholts antwoorde gelijk en zorgde voor een 1-2 tussenstand. Celeste Split bracht de ploegen met een afstandsschot weer op gelijke hoogte; 2-2. Barbara Brouwer scoorde een afstandsschot en Kim Petersen counterde uit een afgelegde vrije bal; 3-3. Via Mick Snel (strafworp), Paul Anholts (afstandsschot) en Jet Hendriks liep TOP/SolarCompleet uit naar 6-3. Harjan Visscher, Geertje Hoekstra en Jelmer Jonker schoten vervolgens met scherp en zodoende kwam DOS’46 weer op gelijke hoogte; 6-6. Nick Pikaar schoot TOP/SolarCompleet naar 7-6, Max Malestein antwoorde met een doorloopbal; 7-7. Beide ploegen zijn tot dit moment aan elkaar gewaagd en scores wisselen elkaar af. Via 8-7, 8-9, 9-9 en 10-10 blijft het spannend en gelijk opgaand. Kim Petersen bracht DOS’46 weer op voorsprong (10-11). Via Mick Snel en Celeste Split liep TOP/SolarCompleet uit naar 13-11. Harjan Visscher zorgde vlak voor rust voor de 13-12 en dit was dan ook de ruststand.

Binnen 10 seconde na rust was het diezelfde Harjan Visscher die beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht met een raak afstandsschot. Celeste Split bracht TOP/SolarCompleet nog op voorsprong, maar via Jelmer Jonker (strafworp), Max Malestein en Kim Petersen (tweemaal afstandsschot) liep de ploeg uit Nijeveen uit naar 14-16 en nam TOP/SolarCompleet een time-out. Mick Snel en Celeste Split zorgden voor 16-16 en via 17-17 en 18-18 liep DOS’46 uit naar 18-20. Mick Snel scoorde tweemaal en zorgde voor een 20-20 tussenstand op het scorebord met nog 13 minuten te spelen. Max Malestein schoot DOS’46 naar 20-21 en goede kansen om de voorsprong uit te breiden werden niet benut. Jet Hendriks schoot de ploeg uit Sassenheim weer naast DOS’46; 21-21. Met nog acht en een halve minuut neemt Pascal Zegwaard een time-out en Jelmer Jonker brengt DOS’46 met een rake strafworp op 21-22. Celeste Split zorgt met een doorloopbal voor de 22-22 en op dit moment zijn Jelmer Jonker en Harjan Visscher van vak gewisseld. Barbara Brouwer schiet TOP/SolarCompleet met een buzzerbeater naar 23-22, Nienke HIntzbergen countert met een doorloopbal; 23-23. Een periode zonder goals wordt 56 seconde voor tijd doorbroken door Mick Snel, hij schiet de thuisploeg in de laatste minuut op voorsprong (24-23). Harjan Visscher had nog een aantal pogingen om beide ploegen op gelijke hoogte te brengen, maar het lukte niet. TOP/SolarCompleet houdt de punten in eigen huis en DOS’46 neemt ondanks het goede spel geen punten mee terug naar Nijeveen.

Volgende week speelt de selectie van DOS’46 tegen PKC/SWKGroep in de eigen sporthal de Eendracht. Oud DOS’46 coach Daniel Hulzebosch en -speelster Maaike Steenbergen keren weer terug in Nijeveen.

Doelpunten DOS’46:

Harjan Visscher 6, Kim Petersen 4, Max Malestein 4, Jelmer Jonker 3, Nienke Hintzbergen 2, Fenna de Jong 2, Geertje Hoekstra 1 en Leander Zwolle 1.

Klik hier voor het verslag van RTV Drenthe

Klik hier voor het verslag van De Stentor

Klik hier voor het verslag op de website van tegenstander TOP/Solar Compleet

Klik hier voor het (korte) verslag en overige wedstrijddetails op de website van Korfbal.nl