DOS'46 – LDODK/Rinsma Modeplein (18-20)

  • januari 21, 2019

In een bomvolle sporthal de Eendracht in Nijeveen verloor DOS’46 gisteravond de derby van het Noorden van LDODK/Rinsma Modeplein. Na een ruststand van 9-11 kwam de thuisploeg in de 2e helft nog wel langszij, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in de Friezen. Eindstand 18-20. DOS’46 blijft daardoor steken op een zevende positie in de ranglijst en een aansluiting met de top 4 is voorlopig uit zicht.

In de eerste ronde van de competitie won DOS’46 overtuigend en enigszins verrassend op bezoek bij LDODK/Rinsma Modeplein in Gorredijk. Voor eigen publiek lukte het de Nijeveners niet om nog eens toe te slaan. LDODK begon scherp en pakte vanaf het begin van de wedstrijd meteen de leiding. De Friezen gaven veel verdedigende druk, waardoor DOS’46 maar moeilijk vrij kon komen en niet echt tot goede uitgespeelde kansen kon komen. Tevens heersten zij in de rebound, waardoor de thuisploeg vaak bleef steken op ‘één-schots-aanvallen’. Daarentegen konden de gasten juist vaker een nieuwe aanval op zetten en dit spelbeeld liet zich terug zien in de score (2-6).
Toch werden er ook veel kansen niet benut door de gasten en belande aan de andere kant de bal vaak op de strafworpstip. Hierdoor bleef het team van coaches Pascal Zegwaard en Rick Wessel na de eerste helft aardig in de buurt, ruststand 9-11.

Na de rust kwam DOS’46 zelf beter in de wedstrijd en kon zo langzaam maar zeker aansluiting vinden met LDODK. Na negen minuten spelen schoot Fenna de Jong tweemaal achterelkaar raak en zo stond het gelijk. Niet lang daarna knalde Max Malestein een afstandsschot door de korf en bracht daarmee DOS’46 voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong.
LDODK werd even aan het wankelen gebracht en de thuisploeg had zelfs kansen om het verschil uit te bouwen. Dit lukte niet en opnieuw nam de ploeg uit Gorredijk de leiding over in de wedstrijd. Na een tussenstand van 15-18 sputterden de Drenten nog even tegen en kwamen nog terug tot 18-19. 25 seconden voor tijd besliste Friso Boode met zijn enige doelpunt de wedstrijd in het voordeel van LDODK. Eindstand 18-20.

Zo is er nu een serieuze top 4 gevormd in de competitie en moet DOS’46 voorlopig pas op de plaats maken met een positie in de middenmoot. Volgende week wacht opnieuw een pittig duel in Sassenheim tegen koploper TOP/SolarCompleet.

Scores DOS’46: Jelmer Jonker 7, Harjan Visscher 5, Max Malestein 2, Fenna de Jong 2, Nienke Hintzbergen 1, Geertje Hoekstra 1.

Het tweede team van DOS’46 verloor eveneens hun wedstrijd. Na een gelijkopgaande eerste helft liep LDODK/Rinsma Modeplein 2 in het tweede bedrijf weg en wonnen uiteindelijk met 19-27.

 

Klik HIER voor het wedstrijdverslag van RTV Drenthe

Klik HIER voor het wedstrijdverslag van De Stentor

 

 

Foto: Herry Borrink