DeetosSnel – DOS'46 (29-33)

• januari 7, 2019

DOS’46 is in het nieuwe jaar bij de hervatting van de Cashback World Korfbal League goed begonnen. Op bezoek bij DeetosSnel in Dordrecht werd er een belangrijke overwinning geboekt. De comfortabele voorsprong in de 2e helft leek nog wel uit handen worden gegeven, maar de Nijeveners waren op tijd bij de les, eindstand 29-33.

DOS’46 startte in de volgende opstelling;

Aanval; Fenna de Jong, Geertje Hoekstra, Leander Zwolle, Jelmer Jonker
Verdediging; Nienke Hintzbergen, Kim Petersen, Max Malestein, Harjan Visscher

Na de mooie afsluiting van het vorige jaar (thuisoverwinning op DVO/Accountor) volgden er een aantal vrije weekenden rondom de feestdagen. Met het oog op de ranglijst wist DOS’46 wat er in de komende duels moest gebeuren: veel punten pakken om zo snel mogelijk afstand te nemen van de onderste regionen.
De start van de wedstrijd in Dordrecht bewees dat DOS’46 deze boodschap begreep. Bij promovendus DeetosSnel werd er direct een 0-2 voorsprong gepakt via Fenna de Jong en Jelmer Jonker. Nadat de thuisploeg een eerste maal langszij kwam, zorgden de Nijeveners met drie goals achter elkaar weer voor een gaatje; 4-7.
Daarna was het DeetosSnel wat de klok sloeg, door in een kleine vijf minuten erop en erover te gaan. Bij een stand van 10-8, zorgden Harjan Visscher en Jelmer Jonker dat hun team opnieuw een voorsprong kon pakken. Met maar liefst achttien goals waren zij deze avond erg belangrijk voor hun team. Via een doorloopbal van Leander Zwolle en een afstandsschot van Kim Petersen zochten de spelers de thee op bij een stand van 13-18 in het voordeel van DOS’46.

De tweede helft begon DOS’46, net als in het eerste bedrijf, scherp. Via een goal van Geertje Hoekstra, liepen de bezoekers nog verder weg, 13-20. Dit was meteen de grootste voorsprong in de wedstrijd voor de Nijeveners.
DeetosSnel gaf niet op en langzaam maar zeker slopen zij dichterbij. Doordat het achttal van coaches Pascal Zegwaard en Rick Wessel wel steeds wat terug kon doen, bleef het wel de leiding in de wedstrijd houden.
Maar na opnieuw een goal van Jelmer Jonker (21-25), hij was uiteindelijk goed voor elf treffers, kwam de ploeg uit Dordrecht via drie doelpunten op een rij terug tot op een punt.
Bij 24-26 vond de thuisploeg via Jordi van Elburg opnieuw de aansluiting. Teken voor de bezoekers om de gashendel nog eens open te draaien.
Harjan Visscher en Jelmer Jonker zorgden in de laatste minuten voor zes van de zeven doelpunten en daarmee werd DeetosSnel definitief verslagen. Scheidsrechter Johan Vries beëindigde bij een stand van 29-33 deze wedstrijd.

Een belangrijke zege voor DOS’46, dat daarmee een gat heeft geslagen van vier punten op de ranglijst met de onderste drie teams. Volgende week volgt er een ontmoeting met een van deze drie teams in de eigen hal in Nijeveen. Tegen KCC/SO natural is het zaak om opnieuw voor twee winstpunten te gaan en zo definitief afscheid te nemen van het degradatiespook.

Scores DOS’46; Jelmer Jonker 11, Harjan Visscher 7, Leander Zwolle 4, Fenna de Jong 3, Nienke Hintzbergen 3, Max Malestein 2, Geertje Hoekstra 2, Kim Petersen 1.

Ook bij de reserves kon er gejuicht worden. Na een gelijk opgaande eerste helft konden zij in het tweede deel van de wedstrijd afstand nemen van de thuisploeg. Er werd gewonnen met 18-25 en zo droeg DOS’46 2 de rode lantaarn over aan tegenstander DeetosSnel 2 in de Reserve Korfbal League.