DOS'46 – DVO/Accountor (24-20)

• december 16, 2018

DOS’46 heeft door een overwinning op DVO/Accountor haar eerste thuiszege van het seizoen te pakken. De thuisploeg pakte van begin af aan de voorsprong en heeft deze niet meer uit handen gegeven. DOS’46 won de wedstrijd uiteindelijk met 24-20.

DOS’46 startte met de volgende basisacht:
Aanval: Geertje Hoekstra, Fenna de Jong, Jelmer Jonker en Leander Zwolle
Verdediging: Kim Petersen, Nienke Hintzbergen, Harjan Visscher en Max Malestein.

De thuisploeg kwam net als in de vorige thuiswedstrijd, erg sterk uit de startblokken in een volgepakte sporthal De Eendracht. De eerste drie aanvallen van de Nijeveners werden allen in doelpunten omgezet. De thuisploeg had verdedigend de zaken goed voor elkaar, waardoor de Bennekommers moeilijk tot scoren konden komen. Na tien minuten bij een stand van 5-0, wist DVO/Accountor voor het eerst de korf te raken. Na deze eerste goal van de ploeg van Richard van Vloten, wist DOS’46 de korf wat moeilijker te vinden. Dit leidde dan ook tot een 6-4 tussenstand na een kwartier spelen. In de laatste fase van de eerste helft trok de ploeg van Pascal Zegwaard en Rick Wessel de gashendel nog even volledig open. Onder aanvoering van Harjan Visscher die weer ouderwets goed speelde, werd het verschil weer tot 6 gebracht. In de laatste seconden van de eerste helft kreeg de thuisploeg nog een cadeautje door een verkeerde keuze aan de kant van DVO/Accountor, waar het schot te snel genomen werd door Janine van Schie. Jelmer Jonker benutte dit buitenkansje en bracht de ruststand van 12-5 op het bord. Opvallend was dat DOS’46 in de eerste helft ongeveer een keer zoveel doelpogingen kon creëren in vergelijking met de gasten.

Het tweede bedrijf van de wedstrijd leek wel een kopie van de eerste helft, de rood-zwarten wisten direct de korf weer te vinden. In tegenstelling tot de eerste helft wist de ploeg uit Bennekom nu wel enkele keren mee te scoren. De thuisploeg bouwde in het eerste kwart na de rust de voorsprong gestaag uit. Na de 13-6 probeerde coach van Vloten van DVO/Accountor met drie wissels de wedstrijd in deze fase te keren. De wissel van Marvyn Toonen was echter van korte duur, Max Malestein wist twee keer te scoren en hij mocht weer naar de kant. De voorsprong van de Nijeveners bedroeg zelfs 10 goals bij een 18-8 stand. De overige twee wissels van de gasten kwamen er wel goed in; onder leiding van Menno van der Neut werd de achterstand van 10 tot slechts 4 punten gebracht. Met een afstandsschot bracht Geertje Hoekstra aan alle twijfel een eind door het verschil weer naar 5 te brengen. Uiteindelijk floot scheidsrechter Marco van der Lucht af bij een 24-20 eindstand.

Na deze overwinning neemt DOS’46 afscheid van een gedeelde laatste plek en kan zo alsnog met een goed gevoel richting de feestdagen. Op 12 januari hervatten we de competitie weer met een uitwedstrijd bij DeetosSnel, dat één plaats onder DOS’46 op de ranglijst staat met 2 punten minder. Ook dit wordt weer een cruciale wedstrijd in deze fase van de competitie.

Scores DOS’46: Harjan Visscher 7, Jelmer Jonker 6, Max Malestein 4, Geertje Hoekstra 3, Fenna de Jong 2, Kim Petersen en Leander Zwolle beide 1.

Het 2e team van DOS’46 moest helaas zijn meerdere erkennen in de tegenstander uit Bennekom. Na een ruststand van 10-16, werd er uiteindelijk verloren met 21-25 van DVO/Accountor 2.