KZ/Thermo4U – DOS'46 (25-22)

• december 9, 2018

Zaterdag 15 december leed DOS’46 op bezoek bij KZ/Thermo4U haar vijfde nederlaag op een rij. Evenals de voorgaande 4 duels zat een resultaat er lang in, maar ook in Koog aan de Zaan glipte DOS’46 de wedstrijd uit handen. Eindstand 25-22.

DOS’46 startte in de volgende opstelling:

Aanval: Nienke Hintzbergen, Kim Petersen, Max Malestein, Harjan Visscher
Verdediging: Geertje Hoekstra, Fenna de Jong, Jelmer Jonker, Leander Zwolle

Ondanks de 4 voorgaande nederlagen kon DOS’46 met vertrouwen richting Koog aan de Zaan reizen. In alle wedstrijden werd er goed weerstand geboden, maar in de eindfase lukte het elke keer ‘net niet’. KZ/Thermo4U stond 1 positie boven DOS’46 op de ranglijst en ook zij haalden niet snel punten bij de zogenoemde ‘top-4 ploegen’. Alles wees daarom op een gelijkwaardige strijd tussen de lijnen.

Toch schoot de thuisploeg direct uit de startblokken en moesten de Nijeveners in de achtervolging. Na tien minuten keek DOS’46 al tegen een achterstand aan van vier punten: 6-2.
De acht ‘rood-zwarten’, waar Geertje Hoekstra bezig was met haar 100e (!) Korfbal Leagueduel, hadden vijf minuten nodig om de aansluiting te vinden. Echter liet het team van coach Wim Bakker de gasten niet langszij komen. Na 7-6 liepen zij namelijk opnieuw uit naar een marge van drie: 10-7.
Een seconde voor het rustsignaal van scheidsrechter Marcel Luttik schoot Nienke Hintzbergen van afstand de 13-12 binnen en daardoor kon er met een positief gevoel de thee worden opgezocht.

Het spelbeeld bij de start van de tweede helft leek een kopie op die van de eerste. Gehoopt werd, dat het team van Pascal Zegwaard en Rick Wessel KZ beter kon bedwingen en zelf de leiding in het duel kon overnemen. Maar wederom liepen de Koogers uit naar een stand van 17-14. Onder leiding van Max Malestein en Jelmer Jonker kroop DOS dichterbij, toch duurde het even voordat de gelijkmaker viel, mede door een gemiste stip (in totaal de 2e van de avond voor DOS’46)

Met nog 13 minuten op de klok viel daar dan de 18-18 en kwamen de mogelijkheden boven drijven om voor de eerste keer de voorsprong over te nemen, echter antwoordde KZ snel weer met een goal. Nadat acht minuten voor tijd de 21-19 van Joost Hofman door de korf vloog, kwamen er barstjes in het spel van de Nijeveners. Max Malestein zorgde nog voor nieuwe hoop door snel te reageren met een afstandsschot, maar via opnieuw twee doelpunten achterelkaar van de thuisploeg was het verzet definitief gebroken. Eindstand 25-22.

Zo bevindt DOS’46 zich in de onderste laag van de ranglijst in de Cashback World Korfbal League en volgen er drie cruciale duels. De drie teams, die ook op twee punten staan, zullen de volgende tegenstanders zijn: te beginnen met DVO/Accountor. Zij komen zaterdag 22 december op bezoek in Nijeveen.

Scores DOS’46: Jelmer Jonker 7, Harjan Visscher 5, Max Malestein 4, Leander Zwolle 3, Nienke Hintzbergen 2, Geertje Hoekstra 1.

Het 2e team keek na een eerste helft tegen een forse achterstand aan (16-8), maar draaide de wedstrijd volledig om in de tweede helft. Helaas eindigde de wedstrijd net te vroeg en werd er bij een stand van 25-24 in het voordeel van KZ/Thermo4U 2 afgefloten. Een knappe comeback die helaas net niet beloond werd.