Fortuna/Delta Logistiek – DOS’46 (28-23)

• december 7, 2018

DOS’46 heeft niet voor een stunt kunnen zorgen op bezoek bij Fortuna/Delta Logistiek. Een strijdend DOS’46 bleef lange tijd in de buurt en dit resulteerde in een ruststand van 12-11. Ook in de tweede helft kon DOS’46 lang strijd leveren, maar op 25-23 was het verzet gebroken. Fortuna/Delta Logistiek scoorde nog driemaal en bracht de eindstand op 28-23 in het voordeel van Fortuna/Delta Logistiek.

DOS’46 begon in de volgende opstelling:

Eerste aanval: Geertje Hoekstra, Lara Kreikamp, Jelmer Jonker en Leander Zwolle.

Eerste verdediging: Nienke Hintzbergen, Kim Petersen, Max Malestein en Harjan Visscher.

In een vrije lege Fortuna-hal in Delft trapte scheidsrechter Voskamp om 19:30 uur de wedstrijd af. Het was Fortuna/Delta Logistiek dat in de eerste aanval direct scoorde en Leander Zwolle antwoorde gelijk met een raak afstandsschot. Door doelpunten van Nienke Hintzbergen (tweemaal), Lara Kreikamp en Harjan Visscher liep de ploeg van Pascal Zegwaard en Rick Wessel uit naar een 3-5 voorsprong. Na een time-out liep Fortuna/Delta Logistiek uit naar een 10-6 tussenstand. Jelmer Jonker en Geertje Hoekstra verkleinde het verschil weer naar twee doelpunten en via Harjan Visscher en Jelmer Jonker (tweemaal) was het vlak voor rust weer gelijk; 11-11. Fortuna/Delta Logistiek scoorde vlak voor rust nog en dit bracht de ruststand op 12-11.

In de tweede helft bleef DOS’46 met dezelfde energie spelen en dit leverde twee snelle doelpunten van Nienke Hintzbergen en Lara Kreikamp op; 12-13. Lange tijd bleef het stuivertje wisselen, via 13-13, 14-14 en 15-15 liep Fortuna/Delta Logistiek uit naar 18-15. Geertje Hoekstra deed iets terug voor de Nijeveners (18-16) maar Fortuna/Delta Logistiek was scherper en liep uit naar 21-16. Leander Zwolle (korte kans), Nienke Hintzbergen (vrije bal) en Max Malestein (afstandsschot) brachten de bezoekers weer in de buurt; 21-19. Via 22-20 werd het 23-22 door Geertje Hoekstra. In deze laatste fase wisselde Fortuna/Delta Logistiek om Tim Heemskerk aanvallend in te brengen voor Marcel Segaar (welke er verdedigend weer in kwam). Dit had het gewenste resultaat en via 25-23 (Malestein) liep Fortuna/Delta Logistiek uit naar een 28-23 eindstand.

Volgende week gaat de selectie van DOS’46 op bezoek bij KZ/Thermo4U. Deze wedstrijden wordt om 18:15 uur (tweede teams) en 20:00 uur gespeeld in topsportcentrum de Koog in Koog aan de Zaan. DOS’46 staat op dit moment gedeeld laatste in de Korfbal League met DVO/Accountor, DeetosSnel en KCC/SO Natural met twee punten. DOS’46 heeft nu tegen de top vijf van afgelopen seizoen gespeeld en gaat er alles aan doen om volgende week te winnen om het goede spel van de afgelopen weken te belonen met punten.