DOS'46 – Blauw-Wit (27-30)

  • november 28, 2018

DOS’46 heeft op zaterdag 1 december verloren van AKC Blauw-Wit uit Amsterdam. In de eerste helft heeft DOS’46 constant de leiding gehad, maar in de tweede helft bleek Blauw-Wit sterker te zijn. De Amsterdammers wonnen de wedstrijd: 27-30.

DOS’46 startte in de volgende opstelling:
Aanval: Geertje Hoekstra, Lara Kreikamp, Jelmer Jonker, Leander Zwolle.
Verdediging: Nienke Hintzbergen, Kim Petersen, Harjan Visscher, Max Malestein.

 

DOS’46 speelde sterk en was fel bij de opening van het duel. Blauw-Wit werd in de eerste tien minuten volledig overrompeld. Na de openingstreffer van Jelmer Jonker, gevolgd door een kleine kans van Leander Zwolle kwam de thuisploeg meteen op twee punten voorsprong. Deze voorsprong werd in de eerste tien minuten uitgebreid naar zeven punten, waarbij bijna alle spelers van DOS’46 scoorden. In deze fase bereikte de thuisploeg een hoog scoringspercentage, elke kans leek raak te zijn. De Nijeveners konden profiteren van een slordig Blauw-Wit, zo was het Max Malestein die meerdere malen een bal uit de aanval van de Amsterdammers wist te pakken. In de slotfase van de eerste helft leek de wedstrijd te kantelen en kwamen de gasten, mede door veel goals van Loraine Vissers, steeds dichterbij de thuisploeg. Vissers werd uiteindelijk topscoorder van de wedstrijd met 8 treffers. DOS’46 had nog een marge van drie punten bij het fluitsignaal voor rust: 17-14.

 

In de tweede helft kwam het team van coach Barry Schep goed uit de kleedkamers. Binnen enkele minuten kwamen de Amsterdammers al langszij. Door een treffer van Susila de Klein nam Blauw-Wit voor het eerst de leiding in de wedstrijd: 17-18. Vanaf dat moment hielden zij deze voorsprong vast. Na een benutte strafworp van Christian Dekkers werd deze zelfs uitgebouwd tot een marge van 5 goals (20-25). DOS’46 kon nog enkele malen terugkomen tot op 2 punten, maar Blauw-Wit gaf de wedstrijd niet meer uit handen. De wedstrijd eindigde in een 27-30 overwinning voor de Amsterdammers.

 

Scores DOS’46
Jelmer Jonker 7, Lara Kreikamp 5, Max Malestein 4, Harjan Visscher 4, Leander Zwolle 4, Geertje Hoekstra 2, Nienke Hintzbergen 1

 

Het 2e team kon helaas ook geen punten pakken tegen Blauw-Wit 2. Zij verloren de wedstrijd met 15-25. DOS’46 2 staat in de ranglijst nu op de 9e plaats met 2 punten.

De komende twee weken speelt de selectie van DOS’46 tweemaal een uitwedstrijd. Aankomende zaterdag zal DOS’46 het opnemen tegen Fortuna/Delta Logistiek in Delft.

 

Foto: Herry Borrink

Klik HIER voor het verslag van RTV Drenthe Sport
Klik HIER voor het verslag van de Meppeler Courant