PKC/SWKGroep – DOS'46 (30-25)

  • november 21, 2018

DOS’46 heeft zaterdag haar eerste nederlaag in een uitwedstrijd  in de Cashback World Korfbal League van dit seizoen geleden. In Papendrecht gaf DOS’46 goed partij tegen PKC/SWKGroep, maar verloor het uiteindelijke met 30-25.

Pascal Zegwaard en Rick Wessel lieten DOS’46 in de volgende opstelling beginnen:

Aanval: Nienke Hintzbergen, Kim Petersen, Harjan Visscher en Max Malestein.
Verdediging: Geertje Hoekstra, Fenna de Jong, Jelmer Jonker en Leander Zwolle.

Vanaf de eerste minuut was het een boeiend duel in Papendrecht, waarbij de thuisploeg via een snelle goal van Arjen van Houwelingen op 1-0 wist te komen. DOS’46 scoorde haar eerste doelpunt via een strafworp van Harjan Visscher, waar vervolgens de doelpunten zich elkaar vrij snel opvolgden. Beide ploegen scoorden in de openingsfase om en om, wat betekende dat PKC/SWKGroep telkens de voorsprong wist te pakken en DOS’46 steeds moest aanhaken. Na tien minuten spelen hadden beide ploegen 7 keer gescoord.

Na de goede openingsfase wist DOS’46 door te drukken en voor het eerst een voorsprong te nemen, Jelmer Jonker benutte een strafworp wat de 7-8 betekende. Onder leiding van een zeer goed spelende Nienke Hintzbergen pakte DOS’46 het eerste gaatje in de wedstrijd (8-11), maar de thuisploeg kwam sterk terug en had het gaatje in een tijdsbestek van 4 minuten weten te dichten. Uiteindelijk zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 15-15 ruststand.

In de 2e helft kwam DOS’46 duidelijk minder goed uit de kleedkamers dan PKC/SWKGroep. De ploeg van oud-DOS’46 trainer Daniël Hulzebosch, nam met Laurens Leeuwenhoek voorop direct het initiatief en scoorde driemaal op rij (18-15), wat de Nijeveners nooit meer konden dichten. Via twee snelle goals op rij van Nienke Hintzbergen en Leander Zwolle kon DOS’46 voor het laatst tot 1 punt verschil terug komen. In het verloop van de tweede helft bouwde de thuisploeg de voorsprong verder uit, waarbij het in 27-20 de grootste voorsprong van de wedstrijd had. DOS’46 bleef wel mee scoren, waardoor er uiteindelijk afgefloten werd bij 30-25. Grote uitblinker aan de zijde van DOS’46 was Nienke Hintzbergen die maar liefst 10 keer de bal door de mand wist te krijgen.

DOS’46 blijft door deze nederlaag op 2 punten staan na 3 gespeelde wedstrijden. Waarbij het verloren heeft van de nummers 1 en 2 van de regulier competitie van vorig jaar.

Scores DOS’46: Nienke Hintzbergen 10, Jelmer Jonker 5, Leander Zwolle 4, Max Malestein 3, Harjan Visscher 2, Fenna de Jong 1.

Ook het 2e team van DOS’46 ging zonder punten naar Nijeveen. PKC/SWKGroep wist met 27-20 te winnen en hield de punten in Papendrecht.

Volgende week staat voor DOS’46 alweer de volgende topwedstrijd op het programma, ditmaal komt Blauw-wit uit Amsterdam op bezoek in Nijeveen. De nummer drie van het vorige seizoen heeft na de nederlaag in de openingswedstrijd inmiddels twee keer op rij gewonnen en zal ook in Nijeveen weer sterk voor de dag willen komen.

Klik hier voor het verslag van de Meppeler Courant.

Klik hier voor het verslag van de Stentor.

Klik hier voor het verslag van RTV Drenthe.

Klik hier voor het verslag van deze wedstrijd en de andere gespeelde wedstrijden in de CWKL op Korfbal.nl

Foto: Peter Besemer