Korfbal League statistieken-team zoekt vrijwilligers!

  • november 18, 2018

Misschien heb je het wel gezien, na iedere Korfbal League wedstrijd verschijnt er veel informatie in de media. Om dit te realiseren zijn er bij de Korfbal League clubs veel vrijwilligers betrokken. Eerder deden we al een oproep voor het livestream-team, zij verzorgen al die mooie beelden. Naast de beelden verschijnen er wedstrijdverslagen en wedstrijdstatistieken. Voor het maken van de wedstrijdstatistieken zoeken we vrijwilligers.

Tijdens de wedstrijden van de selectie worden deze statistieken ingevoerd in een speciaal computer programma. Het Korfbal League statistieken team bestaat per wedstrijd uit 2 mensen, iemand die de gegevens invoert en de ander die souffleert (voorzegt). Het is intensief werk waarbij je met elkaar als team een bijdrage levert aan de wedstrijd. Tijdens de wedstrijd wordt de informatie ook door de coaches gebruikt om te analyseren hoe de spelers presteren.

Het DOS’46 Korfbal League statistieken team is iedere thuis wedstrijd van de selectie aanwezig. We doen dan de statistieken voor het eerste team. We zouden dit graag uitbreiden met ook de statistieken van het tweede team en de uitwedstrijden.

Ben je enthousiast geworden of heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar communicatie@dos46.nl