DOS'46 – TOP/SolarCompleet (18-21)

  • november 14, 2018

DOS’46 kon de goede start in de Cashback World Korfbal League geen goed vervolg geven. Tegen regerend landskampioen TOP/SolarCompleet zat een stunt er lange tijd in, maar stonden de Nijeveners na afloop met lege handen: 18-21.

DOS’46 startte in de volgende opstelling:

Aanval: Geertje Hoekstra, Fenna de Jong, Jelmer Jonker, Leander Zwolle
Verdediging: Nienke Hintzbergen, Kim Petersen, Max Malestein, Harjan Visscher

Nadat scheidsrechter Marco van der Lucht floot voor de start van de wedstrijd ging de bal na 7 seconden al door de korf via Leander Zwolle. Echter scoorde Nick Pikaar namens TOP direct de gelijkmaker.
Het team van coaches Pascal Zegwaard en Rick Wessel nam daarna brutaal de leiding, maar de ploeg uit Sassenheim volgde weer en bleef gedurende de eerste helft aan de goede kant van de score.
Zo snel de openingsgoals vielen, des te langer duurde het daarna voordat er meer doelpunten vielen, door goed verdedigen van beide teams.

Nadat TOP, na 5-7, wederom een gaatje sloeg van 2 (8-10) was het de beurt aan de thuisploeg. Via goals van Harjan Visscher (2 maal) en Fenna de Jong werd de achterstand in een tijdsbestek van 8 minuten omgebogen tot een voorsprong. Ruststand 11-10.

In de 2e helft ontspon zich een spannend duel. TOP kwam goed uit de kleedkamer door in de eerste aanval direct te scoren en 4 minuten later de leiding weer over te nemen na een afstandsschot van Fenna Jagtman. Nadat DOS gelijk maakte, zorgde Nick Pikaar met 2 schoten op een rij voor en verdere voorsprong (12-14).
Maar ook nu konden de Nijeveners weer bijblijven en gingen ze in een tijdsbestek van een aantal minuten erop en erover (16-14). 5 minuten voor tijd hing een stunt in de lucht. Jelmer Jonker, die net als vorige week een sterke wedstrijd speelde, schoot van afstand de 18-15 door de korf.
Het publiek ging er goed voor zitten, echter bleek dit achteraf het laatste doelpunt voor de thuisploeg. TOP liet haar klasse zien, voornamelijk in de persoon van Celeste Split. In slechts 2 minuten tijd kwamen zij alweer langszij en daar bleef het niet bij. Nog drie maal vloog de bal aan TOP zijde door de korf en zo namen zij de punten mee naar Sassenheim. Eindstand 18-21.

In sporthal de Eendracht overheerste teleurstelling, maar kregen de spelers in het rood zwart een terecht applaus, want zij konden het de landskampioen weer (net als eerdere jaren) erg lastig maken. Echter tellen in de sport alleen de punten, en zo blijft DOS’46 op 2 punten staan na de eerste 2 duels.

Scores DOS’46: Harjan Visscher 6, Jelmer Jonker 4, Fenna de Jong 3, Max Malestein 2, Nienke Hintzbergen 2, Leander Zwolle 1.

Het 2e team wist haar wedstrijd wel te winnen en pakte daarmee, na het verlies van vorige week, de eerste 2 punten. TOP/SolarCompleet 2 werd met 23-15 verslagen.

Volgende week staat er voor DOS’46 opnieuw een zware opgave op het programma. Met dorpsgenoot en oud trainer Daniël Hulzebosch wacht een weerzien in Papendrecht, want daar is PKC/SKWGroep de volgende tegenstander.

Klik hier voor het verslag van de Meppeler Courant.

Klik hier voor het verslag van de Stentor.

Klik hier voor het verslag van RTV Drenthe.

Bekijk op de website van Dagblad van het Noorden een samenvatting

Bekijk hier het fotoverslag van Rene van Dam (korfbalfoto.nl)

Klik hier voor het verslag van deze wedstrijd en de andere gespeelde wedstrijden in de CWKL op Korfbal.nl