LDODK/Rinsma Modeplein – DOS'46 (27-33)

• november 8, 2018

DOS’46 is het nieuwe Korfbal League seizoen uitstekend begonnen. In de derby van het noorden werd er met 27-33 van concurrent LDODK/Rinsma Modeplein gewonnen. Na de 1-0 en 2-1 in het voordeel van de gastheer was het DOS’46 dat de wedstrijd volledig onder controle had en via een 12-17 ruststand de punten mee nam naar Nijeveen.

DOS’46 begon in de volgende opstelling:

Eerste aanval: Geertje Hoekstra, Fenna de Jong, Jelmer Jonker en Leander Zwolle

Eerste verdediging: Nienke Hintzbergen, Kim Petersen, Max Malestein en Harjan Visscher.

In een volle sporthal, waar de Grifteside goed vertegenwoordigd en hoorbaar was, was het LDODK/Rinsma Modeplein dat de score opende. Geertje Hoekstra maakte gelijk met een afstandsschot waarna LDODK/Rinsma Modeplein antwoorde; 2-1. Door doelpunten van Nienke Hintzbergen, Fenna de Jong, Jelmer Jonker en Harjan Visscher liepen de bezoekers uit Nijeveen uit naar een 2-5 tussenstand na 10 minuten. Deze voorsprong heeft de ploeg van Pascal Zegwaard en Rick Wessel niet meer weggegeven. LDODK/Rinsma Modeplein kwam af en toe dichtbij, maar DOS’46 counterde gelijk. Via 4-5, 7-8 en 8-9 bleef het lange tijd spannend. DOS’46 kon vervolgens uitlopen door doelpunten van het herenkwartet naar 9-14. De kleedkamers werden opgezocht met een 12-17 tussenstand.

In de tweede helft bleef DOS’46 met dezelfde energie spelen, iets waar LDODK/Rinsma Modeplein zichtbaar moeite mee had en veel passingsfouten maakte. Een goedverzorgde rebound bij DOS’46 hielp om uit te lopen naar een 14-22 tussenstand. In deze fase probeerde LDODK/Rinsma Modeplein iets te forceren met wissels en werd het 20-25 met nog 10 minuten te spelen. Op 22-27 werd Geertje Hoekstra gewisseld voor Marieke Klaver en bij 22-28 maakte Latisha van Halen haar debuut in de hoofdmacht van DOS’46. Verdedigend moest van Halen het spel van LDODK/Rinsma Modeplein ontregelen en aanvallend mocht Klaver het proberen. Doelpunten vielen om en om en daardoor kon LDODK/Rinsma nooit dichterbij dan 4 doelpunten verschil komen. Met twee rake afstandsschoten maakte Jelmer Jonker een einde aan alle hoop voor de thuisploeg; 24-30. Jesse de Jong mocht nog invallen en vond met een goed getimede doorloopbal de korf. Max Malestein nam vanaf de strafworpstip het laatste doelpunt voor zijn rekening; 27-33.

Doelpunten DOS’46:

Jelmer Jonker 10, Max Malestein 7, Nienke Hintzbergen 3, Fenna de Jong 3, Harjan Visscher 3, Geertje Hoekstra 2, Kim Petersen 2, Leander Zwolle 2 en Jesse de Jong 1.

DOS’46 2 wist haar wedstrijd tegen LDODK/Rinsma Modeplein net niet te winnen, in de laatste minuut viel de beslissing; 23-22.

Volgende week wacht voor DOS’46 regerend landskampioen TOP/SolarCompleet. Deze wedstrijd begint om 20:00 uur in sporthal de Eendracht. DOS’46 2 en TOP/SolarCompleet spelen voorafgaand deze wedstrijd om 18:15 uur. Na deze wedstrijden is er een 80s party in de sporthal! (Meer info)

Klik hier voor een link naar een artikel in de Leeuwarder Courant (samenvatting + interviews).

Klik hier voor een link naar een artikel in het Dagblad van het Noorden.

Klik hier voor een link naar een artikel op RTV Drenthe.