DOS'46 – LDODK/Rinsma Modeplein (17-17)

  • september 26, 2018

DOS’46 ongeslagen de zaal in!

In de vierde en tevens laatste speelronde voor de zaal heeft DOS’46 haar ongeslagen status behouden. Na drie keer te hebben gewonnen, werd er afgelopen zaterdag thuis tegen LDODK/Rinsma Modeplein een punt behaald. In het duel tussen de beide koplopers werd er bij een stand van 17-17 afgefloten.

De formatie uit Nijeveen begon scherp aan het duel, waar het via een 2-2 tussenstand vervolgens kon uitlopen naar een 5-2 voorsprong na 10 minuten spelen. Gedurende de eerste helft hield de ploeg van Pascal Zegwaard en Rick Wessel deze voorsprong van twee doelpunten verschil vast. Beide ploegen zochten bij een 10-8 ruststand in het voordeel voor de thuisploeg de kleedkamers op.

Na de pauze was het Harjan Visscher die de score opende 11-8. Na deze snelle openingsgoal in de tweede helft, volgde er daarna een periode waarin de ploeg uit Gorredijk het initiatief nam. Binnen 4 minuten bogen de gasten een achterstand van 11-8 om, naar een 11-13 voorsprong. Na acht doelpuntloze minuten, was het Jelmer Jonker die met twee goals op rij beide ploegen weer in evenwicht bracht met nog een kwartier op de klok. De laatste 15 minuten kwamen beide ploegen enkele keren op voorsprong, echter kon geen van beide ploegen het verschil groter maken dan één doelpunt verschil. Het duel tussen beide koplopers resulteerde uiteindelijk in een 17-17 gelijkspel.

Scores DOS’46:
Jelmer Jonker 7, Harjan Visscher 3, Geertje Hoekstra 3, Nienke Hintzbergen 2, Max Malestein 1, Kim Petersen 1

Het 2e team van DOS’46 trad eerder op de dag aan tegen LDODK/ Rinsma Modeplein 2 aan. Na een 7-5 ruststand werd er uiteindelijk met 20-15 gewonnen.

Met dit gelijke spel bezit DOS’46 een gedeelde eerste plaats na de eerste seizoenshelft in de Ereklasse. Vanaf nu gaat DOS’46 zich volledig richten op de voorbereiding van de Korfballeague, waarin de ploeg op 10 november zal starten met een uitwedstrijd tegen hetzelfde LDODK/Rinsma Modeplein.

Foto: Jacob Heres / Korfbalfoto.nl