AW/DTV – DOS'46 (17-22)

  • september 19, 2018

DOS’46 boekt derde zege op een rij

In de derde competitieronde in de Ereklasse wist DOS’46 opnieuw de volle buit te pakken. Na eerdere overwinningen op Fortuna/Delta Logistiek en Tempo, was het ditmaal AW/DTV dat aan de zegekar werd gebonden. In Amsterdam eindigde het duel in 17-22.

DOS’46 startte in de volgende opstelling:

Aanval: Kim Petersen, Nienke Hintzbergen, Harjan Visscher, Max Malestein
Verdediging: Geertje Hoekstra, Fenna de Jong, Leander Zwolle, Jelmer Jonker

Opstelling van AW/DTV:

Aanval: Amber Linde, Rosalie Stone, Cédric Pardieck, Jim Snel
Verdediging: Maartje van Rossum, Joy de Groot, Danny de Vos, Brett Nolthuis

De formatie van Pascal Zegwaard, met kersvers assistent coach Rick Wessel aan zijn zijde, begon de wedstrijd scherp. Binnen 2 minuten werd direct een voorsprong van 0-2 gepakt. Bij de stand van 4-6 zorgden Jelmer Jonker, Kim Petersen en Max Malestein ervoor dat het verschil werd uitgebouwd tot 4 punten, 5-9. Dit kon tot het rustsignaal worden vastgehouden (9-13).

Daar waar de Nijeveners zo goed aan de 1e helft begonnen waren, zo matig werd aan het 2e bedrijf gestart. Door 4 goals op een rij kwam AWDTV na 6 minuten spelen al langszij. Jelmer Jonker voorkwam erger door van afstand de 13-14 te maken. Na een doelpuntloze periode van ongeveer 7 minuten vielen de goals om-en-om waarbij AWDTV niet nog eens langszij kon komen. Bij de stand van 16-17 werd een tussensprint ingezet door DOS’46. Harjan Visscher, Fenna de Jong en Geertje Hoekstra scoorden zodat er opnieuw een gaatje van 4 ontstond en ditmaal kon AWDTV de achterstand niet meer repareren, eindstand 17-22.

Scores DOS’46:
Jelmer Jonker 6, Max Malestein 4, Harjan Visscher 4, Leander Zwolle 2, Kim Petersen 2, Geertje Hoekstra 2, Nienke Hintzbergen 1, Fenna de Jong 1.

Het 2e team moest eerder op de dag op bezoek bij DSC 2 in Eindhoven. Na een 7-11 ruststand kon de voorsprong niet worden vast gehouden en eindigde dit duel in een 15-15 gelijkspel.

Volgende week staat er voor de selectie een derby op het programma. DOS’46 1 en 2 nemen het in Nijeveen op tegen LDODK/Rinsma Fashion uit Gorredijk.

Klik hier voor het fotoverslag van Nathalie Kruidenier

Klik hier voor het verslag van De Stentor

Klik hier voor het verslag van RTV Drenthe