Fortuna/Delta Logistiek – DOS'46 (17-19)

• september 5, 2018

DOS’46 pakt zege in eerste veldwedstrijd

DOS’46 heeft in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen een knappe overwinning behaald in Delft. Fortuna/Delta Logistiek, vorig jaar verliezend finalist in zowel de zaal- als de veldcompetitie, werd met 17-19 verslagen.

DOS’46 begon in de volgende opstelling aan het duel:
Aanval: Fenna de Jong, Geertje Hoekstra, Jelmer Jonker ©, Leander Zwolle
Verdediging: Nienke Hintzbergen, Kim Petersen, Max Malestein, Harjan Visscher

Opstelling Fortuna/Delta Logistiek:
Aanval: Mirjam Maltha, Fleur Hoek, Joren van Nieuwenhuijzen, Tim Heemskerk
Verdediging: Marcel Segaar, Nik van der Steen, Claire van Oosten, Roos van Groen

De Nijeveners begonnen sterk aan het duel en pakten na 3 minuten spelen een 1-4 voorsprong. Fortuna ging direct in de achtervolging en zij kwamen niet alleen langszij, maar pakten op hun beurt een voorsprong van 2 doelpunten na ongeveer 22 minuten spelen.
Nienke Hintzbergen zorgde met een afstandsschot voor de aansluitingstreffer vlak voor de rust (8-7).

Na de rust zorgden Nienke Hintzbergen en Jelmer Jonker ervoor dat DOS’46 weer de leiding overnam en dit uitbouwde tot een gaatje van 3. In het verloop van de tweede helft bleef het verschil steeds 2 doelpunten in het voordeel van de uitploeg, totdat 10 minuten voor tijd door goals van Max Malestein en Harjan Visscher, de voorsprong werd uitgebouwd tot een verschil van 4 (14-18).

Fortuna kwam nog terug tot 16-18, maar drie minuten voor het einde zorgde Kim Petersen met een kort schot voor de beslissing. Het laatste doelpunt was enkel voor de statistieken en zo nam het eerste team knap de 2 punten mee naar Nijeveen.

Scores DOS’46:

Jelmer Jonker 5, Nienke Hintzbergen 5, Harjan Visscher 3, Kim Petersen 3, Geertje Hoekstra 2, Max Malestein 1.

Helaas kon het 2e team hun wedstrijd niet omzetten in een overwinning, zij verloren met 17-15.
Volgende week staat er een thuiswedstrijd op de planning. DOS’46 1 neemt het dan op tegen Tempo en het 2e speelt tegen KCC/SOnatural 2.