Kim en Leander wereldkampioen!

  • juli 16, 2018

Kim Petersen en Leander Zwolle zijn in Boedapest met Oranje U21 wereldkampioen geworden. In de finale werd België met 21-18 verslagen.

Het DOS-duo startte in de basis van de ploeg van bondscoach Kees Vlietstra. Kim en Leander, van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestatie!

 

Onderstaand verslag verscheen op Korbal.nl:

Talent TeamNL Korfbal heeft in Boedapest het eerste officiële WK U21 op zijn naam geschreven. Het U21-team van bondscoach Kees Vlietstra versloeg in de finale België U21 met 21-18 De ruststand was 11-8.

Nederland startte met de volgende beginopstelling: Tim Flokstra, Carlo de Vries, Sanne van der Werff, Kim Petersen, (eerste aanval) en Leander Zwolle, Joren van Nieuwenhuijzen, Brett Zuijdwegt, Saskia van der Zee (eerste verdediging).

België begon de wedstrijd sterk en kwam zelfs op voorsprong (2-3), maar zag daarna wel Nederland de overhand nemen. Bret Zuijdwegt zorgde voor het eerste verschil van twee punten (5-3), waarna Talent TeamNL Korfbal uitliep naar een 11-8 ruststand. Ook in het tweede bedrijf bleef het een wedstrijd. België kwam zelfs nog terug tot één verschil (18-17). Topscorer aan Nederlandse zijde was Carlo de Vries met zes goals.

Talent TeamNL Korfbal had de finale van het IKF IKF U21 World Korfball Championship bereikt door in de poulefase te winnen van België U21, Tsjechië U21, Engeland U21 en Hongkong U21. In de halve finale was Oranje te sterk voor Portugal U21. België U21 werd in de poule tweede achter Nederland en rekende in de halve finale af met Chinees Taipei.

Laatste keer
Voor Kim Petersen, Leander Zwolle, Tim Flokstra, Lieneke Pries, Terrenc Griemink en Arjen van Houwelingen was dit het laatste toernooi met Talent TeamNL Korfbal. Zij zijn volgend seizoen te oud om nog voor U21 uit te mogen komen.