DOS’46 A1 vecht tot de laatste minuut

• juni 11, 2018

Het is de junioren niet gelukt de finale om het Nederlands kampioenschap te halen. Zaterdag verloor de A1 in Dordrecht van Oranje Wit A1 met 28-26.

Het was een wedstrijd waar alles in zat en de vechtlust de ploeg van coach Gerwin Bos tot de laatste minuut in de race hield. Ondanks meerdere achterstanden van vier punten, knokte de A1 zich keer op keer terug in de wedstrijd. Het kwam uiteindelijk één puntje tekort, omdat in de laatste aanval op een stand van 27-26 de gelijkmaker uitbleef. De laatste score aan de andere kant was een weggevertje aan Oranjte Wit in de vorm van een strafworp, in een uiterste poging van DOS’46 nog in balbezit te komen.

Onderstaand verslag verscheen op Korfbal.nl:
De eerste vijf minuten waren weliswaar wat afwachtend, maar daarna begonnen de goals te vallen. Oranje Wit sloeg het eerste gaatje naar 5-3 en het behield die voorsprong tot 9-7. Bij 11-12 pakte DOS’46 de eerste, maar ook direct de laatste voorsprong.

Een tussensprintje van de thuisploeg betekende alweer een 15-12 tussenstand. Drie doelpunten in de laatste twee minuten voor rust (16-15) van Bonne Bus (twee keer) en de al vroeg ingevallen Fardau de Boer gaven nog hoop aan DOS’46 voor de tweede helft. Maar Oranje Wit maakte direct een eind aan alle hoop. Ze liepen onder aanvoering van een sterk spelende Jessica de Moree uit en bij 21-16 was het verschil zelfs vijf doelpunten.

De veerkracht en vechtlust waren echter enorm bij de Nijeveners, DOS’46 knokte zich knap terug in de wedstrijd. Wederom was Bonne Bus belangrijk voor zijn ploeg in de tweede helft, maar de kampioen uit de Hoofdklasse B bleef net zo makkelijk door scoren. Toen Oranje Wit met 26-23 voorstond, sloop de gemakzucht in de ploeg. Dat gebeurde de laatste weken ook, maar nooit gaven ze de wedstrijd uit handen. Ook nu was Oranje Wit, dat aanvallend gewoon niet te stoppen was, gewoon op tijd wakker.

Met nog ruim een minuut te spelen had DOS’46 meerdere kansen op de gelijk maker (de stand op dat moment: 27-26), maar de drie schoten vielen niet. Bij een laatste alles of niets poging kreeg Oranje Wit een strafworp mee en Bus ontving zelfs een gele kaart. De strafworp werd afgerond en zo verzekerde Oranje Wit zich van de finale in Bennekom.