DOS’46 2 redt het helaas niet

• juni 11, 2018

De reserves van DOS’46 hebben zich niet weten te plaatsen voor de finale op het veld in de Ereklasse. In de halve finale was Blauw-Wit uit Amsterdam met 18-23 te sterk. De Nijeveners startten zowel in de eerste helft als na rust zwak en dat kwam de thuisploeg niet meer te boven.

DOS’46 begon zwak en keek na 7 minuten tegen een 0-4 achterstand aan. Na 13 minuten spelen was het verschil zelfs 5 (2-7), maar vanaf dat moment kwam DOS’46 beter in de wedstrijd. Bij 7-8 waren de rood-zwarten helemaal terug in het duel en op 10-10 kwam DOS’46 voor het eerste langszij. Nimmer wisten de Nijeveners een voorsprong te pakken en bij rust was het 12-13 voor de bezoekers uit Amsterdam.

Net als in het eerste bedrijf starttte DOS’46 zwak na rust. De eerste vier treffers waren voor Blauw-Wit dat daarmee eigenlijk al het duel besliste, 12-17. De thuisploeg had niet meer de kracht om dichterbij te komen en zag de bezoekers zonder problemen het duel uitspelen. Uiteindelijk werd het 18-23 voor Blauw-Wit dat zich daarmee plaatste voor de veldfinale van de Ereklasse voor reserves.

(Bron: Meppeler Courant)