Schoolkorfbaltoernooi bij DOS’46 een groot succes!

  • mei 17, 2018

Woensdagmiddag 16 mei hebben in Nijeveen zo’n 400 basisschoolleerlingen van 12 scholen in 78 teams deelgenomen aan het schoolkorfbaltoernooi. Het is in 2018 en 2019 de taak aan DOS’46 om het toernooi te organiseren voor basisschoolleerlingen uit de groepen 3 t/m 8 in de gemeenten De Wolden, Staphorst en Meppel.
Een enorme klus die Kelvin, Marieke, Manouk en Silke samen met de commissie KID hebben voorbereid. In de pauze konden teams deelnemen aan clinics, ter promotie van de korfbalsport. Deze werden gegeven door Leander, Julian en Luc, een groot succes! De kinderen en vrijwilligers kregen tijdens het toernooi ranja, fruit en een waterijsje aangeboden door sponsor Bebe Jou.
Met behulp van vele vrijwilligers zijn er 168 wedstrijden gespeeld. Spannende finales hebben geleid tot de volgende winnaars: groep 3-4 De DisselYouTubers van De Dissel uit Ruinerwold, groep 5-6 De Knallende Korfballers van CBS De Wel uit Nijeveen en voor groep 7-8 waren De Smarties van OBS De Sprinkels uit Meppel de winnaars. De teams van groep 5-6 en 7-8 nemen op 9 juni deel aan het provinciaal schoolkorfbaltoernooi, dat dit jaar bij AVO in Assen plaats vindt. Veel succes en plezier gewenst!
We willen alle vrijwilligers nogmaals bedanken voor hun inzet en tot volgend jaar!