Spelregelbewijs voor de spelende senioren en trainers/coaches van de seniorenteams

  • mei 7, 2018

Betere kennis van spelregels leidt tot een beter klimaat en beter gedrag op de sportvelden. Om een laagdrempelige manier te faciliteren om spelregelkennis van korfballiefhebbers te vergroten is in 2015 gestart met KorfbalmasterZ; een online tool om spelregels te leren en die kennis bij te houden. Op voorspraak van de verenigingen is dit nu beleid vanuit KNKV en wordt de komende jaren het spelregelbewijs gefaseerd ingevoerd. Dit houdt in dat de spelende senioren (geboren in en voor 2000) en de hieraan gekoppelde trainers en coaches, vanaf 1 september 2018 in het bezit dienen te zijn van het spelregelbewijs. Vervolgens komt daar ieder jaar een categorie bij. De junioren en aspiranten volgen vanaf volgend seizoen.

DOS’46 organiseert hiervoor voor de betreffende leden spelregelavonden. Tijdens deze avonden wordt uitleg gegeven aan de hand van praktijkvoorbeelden en is er gelegenheid om vragen te stellen. Een ieder heeft hiervoor inloggegevens van KorfbalMasterz ontvangen. Het uitgangspunt is dat je bij 1 bijeenkomst kick off bent en bij 1 bijeenkomst voorbereiding eindtoets. De kick off wordt verzorgd door Marcel Strating en voorbereiding eindtoets door Peter van der Terp.

  • Heb je op 4 mei geen activatiecode KorfbalmasterZ ontvangen of heb je die onterecht ontvangen? Neem dan contact op met Liesbeth van der Vegt (T 0682 557 459 of liesbethvandervegt@dos46.nl).
  • Mocht het onverhoopt niet lukken om bij een avond aanwezig te zijn, dan dien je dit via whatsapp door te geven aan Sven Bentum (0621 377 143).

Eindtoets gehaald? Top! dan ben je klaar voor volgend seizoen!
Niet gehaald? Helaas! dan ga je voor de herkansing en zorg je ervoor dat je voor 1 september 2018 alsnog je bewijs hebt gehaald.
Heb je op 1 september 2018 geen spelregelbewijs? Dat heeft als consequentie dat je niet kunt deelnemen aan wedstrijden.
Deze consequentie heeft het bestuur van KV DOS’46 vastgesteld.