DOS'46 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen (27-23)

• april 30, 2018

In een eerste helft die gelijk op leek te gaan, was het DOS’46 wat makkelijker wist te scoren. Dalto had veel moeite met het vinden van de korf, vooral door plaatsfouten in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Na het gaatje van rond de drie doelpunten wat DOS’46 had geslagen ging de wedstrijd gelijkwaardig op, maar had DOS’46 telkens het initiatief. Bij 14-10 gingen de ploegen rusten. De tweede helft veranderde wat; Dalto ging minder fouten maken en kwam wat terug in de wedstrijd, meteen na rust twee keer scoren hielp daarbij. De tweede helft was gelijk opgaand maar nu met telkens 2 verschil op het scorebord. In de slotfase was het tweemaal Harjan Visscher die het duel besliste en zodoende meteen de eindstand op het bord bracht, waardoor Dalto onderaan blijft staan. DOS’46 is nog steeds in de running voor de kruisfinales.

Bron: Korfbal.nl

Doelpunten DOS’46: Jelmer Jonker 11, Harjan Visscher 8, Leander Zwolle 4, Nienke Hintzbergen 2, Menno Russchen 2.